Activitatea parlamentarilor continua sa fie, in aceste zile, una lipsita de coerenta sau elemente contructive, cu toate ca alesii neamului trebuie sa dezbata, cat mai curand, legile prioritare integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.

Transformata intr-un adevarat circ cu accente razboinice, asa-zisa activitate din Parlamentul Romaniei a ajuns sa fie aratata cu degetul chiar de catre unii dintre actorii principali, care, dupa zile in sir in care au pus paie pe focul scandalului, au ajuns sa-si ceara scuze electoratului roman. Tardiv si absolut degeaba, in conditiile in care circul va continua atata vreme cat Alianta D.A.

este hotarata sa-i schimbe, cu orice pret, pe presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, iar pe de alta parte presedintele Romaniei, Traian Basescu, inflameaza clasa politica prin declaratii de genul celei potrivit careia doreste instaurarea Parlamentului unicameral.

Asadar, seria ghionturilor parlamentare a continuat si ieri, cand grupul parlamentar al deputatilor liberali a depus miercuri o sesizare la comisia juridica si la Biroul Permanent asupra „incalcarilor grave si repetate ale Regulamentului si ale Constitutiei de catre Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor”.

Mai precis, deputatii liberali au tras linie si l-au „parat” pe Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor, ca a refuzat sa convoace sesiunea extraordinara a Camerei in data de 30 august, desi grupurile parlamentare PNL si PD indeplineau toate conditiile pentru a fi convocata aceasta sesiune, si nerespectarea dispozitiilor legale privind procedura de vot in data de 15

septembrie, cand in sedinta de plen Adrian Nastase nu a numarat si abtinerile. De asemenea, liberalii au mai reclamat si „ignorarea si respingerea arbitrara” a cererii liderilor de grup parlamentar PNL si PD, Crin Antonescu si, respectiv, Cristian Radulescu, care solicitasera apel nominal si interventii pe problema de procedura parlamentara.

Mona Musca isi cere scuze

La toate „bubele” gasite in capul pesedistului Adrian Nastase s-au adaugat si precizarile deputatul Mona Musca, aceasta declarand ca la sesizarile mai-sus mentionate au fost atasate ca dovezi Regulamentul Camerei Deputatilor, stenogramele sedintei Biroului Permanent din data de 30 august si a sedintei de plen a Camerei din data de 15 septembrie, precum si lista cu semnaturile

parlamentarilor PNL prezenti la sedinta in data de 15 septembrie ca martori. Pe de alta parte insa, sesizand ca ceea ce se intampla in Parlament nu da deloc bine in fata populatiei si ca nu exprima deloc o activitate constructiva, deputatul liberal Mona Musca a avut intelepciunea sa isi ceara, ieri, scuze fata de electorat pentru actuala situatie din Parlament.

Scuzele, ca scuze, dar cum ramane cu debandada care insista sa domneasca in Parlament?

Laurentiu Mironescu acuza PSD-ul pentru debandada din Camera Deputatilor

De mentionat ca nu numai Mona Musca s-a autosesizat ca in interiorul organismului pe care il reprezinta ce se intampla nu este in regula, ci si alti colegi, ca de exemplu deputatul PRM Gelil Eserghep sau deputatul PD Laurentiu Mironescu.

Astfel, deputatul PRM Gelil Eserghep a tinut sa precizeze ca isi mentine declaratia de acum doua zile, declaratie care este in continuare de actualitate si potrivit careia ce se intampla in Parlament acum „este circ”.

„Ne trateaza ca pe o masa de instructie in Parlament, dar ce se intampla acolo este un haos extraordinar si atat, nu este nimic constructiv”, a declarat peremistul Gelil Eserghep. „Noi nu suntem in nici o intelegere cu PSD-ul. Daca Alianta vrea sa schimbe presedintii Camerelor, sa-i schimbe, dar sa se respecte si legile”, a mai precizat deputatul PRM.

La randul sau, deputatul PD Laurentiu Mironescu s-a declarat impotriva tergiversarilor din Parlament din aceste zile, insa, din punctul de vedere al deputatului PD, PSD-ul este vinovat. „Am asistat, in aceste zile si azi (n.r. ieri, 21 septembrie a.c.) parca mai mult ca niciodata, la cat si cum pot trage pesedistii de mult de timp.

Fiecare dintre ei a avut ceva de spus, de obiectat, numai ca sa treaca timpul. Noi vrem sa discutam referitor la modificarea Regulamentului, mai ales ca, de exemplu, colegii de la Senat au avansat fata de noi cei de la Camera Deputatilor, iar reprezentantilor PSD le arde de joaca”, a declarat democratul Laurentiu Mironescu.

Acesta a concluzionat: „Ca ma duceam la teatru sau in Parlament este, in aceste zile, acelasi lucru”.