Peisajul pare rupt din filmele despre Apocalipsa. Pasari moarte, porci urcati in poduri si vite care stau in apa pana la genunchi. Acum, oamenilor le-au mai ramas lacrimile si vaietele ca sa-si verse amarul. Peste 500 de gospodarii din Dumbrava sunt sub ape. Agoniseala de-o viata a mii de oameni s-a dus pe apa Teleajenului fara ca acestia sa poata face ceva. In doar 15 minute, viitura a acoperit totul.

„M-am trezit de dimineata cu apa in casa. Nu ne-a spus nimeni ca o sa vina Teleajenul mare. Toata munca mea a fost luata de ape. Mi-au murit puii si gainile. Vaca e in apa, iar porcii i-am urcat in pod. Am mai salvat si noi ce am putut. Degeaba strigam sa ma ajute cineva, ca fiecare era cu ale lui", plangea Constantina Constantin.

„De ce ne-ai dat, Doamne, asa ceva? Am vaca pana la burta in apa. Porcii sunt tot in cotet. Este apa peste tot. Unde o sa dorm la noapte? Am scos covoarele pe gard ca e apa pana la genunchi in casa. Am urcat ce am putut in pod, dar degeaba", ne-a spus proprietara unei case acoperita pe jumatate de apa. Ieri dupa-amiaza a inceput ploaia din nou iar localnicii erau disperati.

„Da, Doamne, sa nu vina iar potopul", a rostit printre lacrimi o batrana. „Mi-e frica sa nu vina alta viitura mai mare. Ne-am trezit de dimineata cu garla peste noi. Daca la noapte ploua din nou, ce ne facem? In cateva secunde ne-a luat apa tot", asa vorbeau oamenii adunati pe ulitele inundate de apa. „Ati auzit ceva? Mai ploua la noapte?", ne-a intreabat umil un localnic.

Desi apele Teleajenului acopereau toata strada iar oamenii isi strigau disperarea, primarul Nicolae Bunea nu s-a deplasat in zona ca sa vada care este situatia sau daca sinistratii au nevoie de ajutor.