Alegerile interne din Partidul Democrat dau nastere la noi miscari de trupe in interiorul partidului. Pe ultima suta de metri, pedistii se grabesc sa-si anunte candidatura. Acesta este si cazul lui Ion Popescu, membru al Biroului Permanent al PD, care si-a anuntat ieri, 22 septembrie a.c., candidatura pentru functia de presedinte al Organizatiei Municipale PD.

Iar cum lucrul in echipa este cel mai eficient, dupa cum a tinut sa sublinieze, Ion Popescu se bucura si de sprijinul lui Paul Branza, Ionel Manafu si Mihai Petre.

Partea interesanta la aceasta miscare este ca mai-sus metionatii si-au organizat conferinta de presa la sediul Organizatiei Judetene a PD Constanta, inainte ca Biroul Permanent sa valideze candidaturile si, mai mult, fara sa aibe aprobarea Biroului Permanent Local (BPL) al Organizatiei Municipale a PD Constanta de a iesi „in vazul lumii".

Insa, cum fiecare isi doreste o felie din tort, „grupul celor patru" s-a decis sa puna mana pe toate functiile de conducere de la Organizatia Municipala. Astfel, Paul Branza considera ca i s-ar potrivi sa fie presedinte executiv, Ionel Manafu se „multumeste" ca vicepresedinte, iar Mihai Petre se vrea secretar general.

Denuntand politica dictata de interese, purtata de actuala conducere, cei patru vin cu tolba plina de promisiuni. „Echipa noastra doreste sa aduca unitatea in partid. Nu vom lupta doar sa ne aflam in treaba, ci vom pune constanteanul in prim planul politicii noastre", a precizat Mihai Petre.

Mai mult, Paul Branza a subliniat ca nu se doreste reiterarea alegerilor din 2003, cand au primat „alegerile pe interes". Vadit nemultumiti de disensiunile din PD, fiind „chestiuni care nu functioneaza bine si le vom corecta", dupa cum a declarat Mihai Petre, grupul lui Ion Popescu este de parere ca prin programul pe care il prezinta isi vor convinge colegii.

„Le voi solicita colegilor sa se gandeasca mult inainte de a vota, sa mearga pe principiul stabilitatii si al muncii in echipa", a declarat Ionel Manafu, in vreme ce Mihai Petre a subliniat ca atuurile lor trebuie sa fie transparenta si profesionalismul. „Nu exista coeziune in filiala, la nivelul Constantei.

Lucrurile pot fi imbunatatite", a declarat Ion Popescu, facand referire la actuala conducere, si anume la Adrian Manole, presedintele Organizatiei Municipale PD. Ba mai mult, cei patru sunt de parere ca coalitia cu PNL-ul trebuie luata mai in serios, iar consilierii pedisti care incalca protocolul sa fie sanctionati, printre acestia mentionandu-l si pe consilierul local Dan Moisoiu.

„Orice vot, fie ca e de la Consiliul Local sau de la Consiliul Judetean, care se manifesta impotriva unei strategii prestabilite de politica PD, va fi sanctionat. Acesta este grupul care va pune sanctionarea in practica", a declarat Ion Popescu. Cat despre contracandidatul la sefia Organizatiei Municipale, deputatul PD Laurentiu Mironescu, parerea lui Ion Popescu a fost transanta.

„Nu se poate conduce o Organizatie Municipala in week-end-uri. El ar trebui sa se ocupe de mandatul de deputat pe care constantenii i l-au incredintat", a declarat Ion Popescu. Dupa cate se pare, contracandidatii lui Paul Branza pentru presedinte executiv sunt consilierul local Dan Moisoiu si Carmen Draghici.

Adrian Manole il sustine pe Laurentiu Mironescu

Pe de alta parte, chiar daca Popescu, Branza, Manafu si Petre nu aveau cunostinte de candidatura lui Mironescu, ei bine, deputatul PD ne-a dat asigurari ca ea este „bine-mersi depusa".

Cat priveste abilitatea acestuia de a conduce organizatia, Laurentiu Mironescu a dat de inteles ca ar putea sa o faca la fel de bine cum poate, de exemplu, sa o faca presedintele Organizatiei Judetene a PD Constanta, Stelian Dutu, care, de asemenea, este deputat. „Mi-am depus candidatura pentru ca vreau sa schimb o stare de lucruri nefavorabila.

Sunt convins ca pot sa schimb in bine tot ce se intampla la nivelul organizatiei democrate de la Constanta", a declarat deputatul PD Laurentiu Mironescu.

De aceeasi parte a baricadei (cu Mironescu) s-au aratat a fi, evident, Adrian Manole (actualul presedinte al Organizatiei Municipale a PD Constanta) si Danut Moisoiu – care va candida si el, pentru functia de presedinte executiv al Organizatiei Municipale. „Eu nu mai candidez, as fi in incompatibilitate cu actuala functie pe care o detin la nivelul Agentiei pentru Protectia Mediului.

In schimb, va pot spune ca il sustin pe Laurentiu Mironescu", a afirmat Adrian Manole. Referitor la conferinta de presa organizata ieri de colegii democrati, acesta a declarat ca atat el, cat si Moisoiu de exemplu, nu au fost anuntati.

„A fost o actiune in nume propriu, desfasurata la sediul Organizatiei Judetene si nu a avut girul BPL", a declarat Manole, care a adaugat ca totusi „nu se poate vorbi de grupuri si grupulete in PD", ci ca „asa se intampla in fiecare partid cand au loc alegeri interne".

„Probabil ca cei care au organizat conferinta nu au gasit alte modalitati de a se face cunoscuti si apropiati de membrii de partid", a mai adaugat Adrian Manole.