Peste o mie de persoane au participat la inmormintarea tinarului ucis cu singe rece si abandonat pe malul Milcovului. Parintii adolescentului isi implorau copilul sa se intoarca acasa. Anchetatorii au filmat inmormintarea in speranta ca il vor descoperi in multime pe criminal. Ostare de neliniste si nesiguranta s-a instalat de o saptamina in Brosteni.

Oamenii nu-si mai lasa copii seara pe strada. Impotriva drogurilor si chiar ar fi filmat imagini care ar fi putut deconspira anumite persoane din lumea interlopa care s-ar ocupa cu traficul de substante.

Deasemenea, in ultimul timp, la discoteca din Arva-Brosteni au fost vazute persoane mai dubioase, care nu erau din comuna. Nu se explica animatia unei discoteci din mediu rural care, din punct de vedere al confortului si calitatii, este o dugheana.

Faptul ca trupul neinsufletit al adolescentului Dan Norocea a fost gasit pe teritoriul comunei Brosteni, iar in ultimile mesaje telefonice Dan Norocea spunea ca ajunge in 20 de minute la Focsani, ne face sa credem ca el ar fi putut ajunge chiar pina la discoteca din satul Arva.

Desigur, ipoteze pe care anchetatorii ar trebui sa le ia in seama. Cruzimea cu care a fost ucis nu face parte din tipologia crimelor obisnuite, ci mai degraba aminteste despre o pedeapsa sau un mesaj din care cineva - cine? - ar trebui sa inteleaga ceva - ce anume?

Anchetatorii nu au o pista sigura

Desi muncesc zi si noapte, se pare ca anchetatorii nu au sau nu vor sa faca public daca au sau nu indicii cu privire la autori. O crima de o asemenea cruzime ridica insa serioase intrebari in rindul societatii civile si a opiniei publice privind escaladarea violentei in judetul Vrancea.

"Nu incerc sa invinovatesc pe nimeni pentru ca nici nu am acest drept, dar, la fel cum el a fost ucis, ar mai putea fi ucisi si alti tineri. M-as bucura foarte tare daca politia ar lua anumite masuri cu privire la protectia tinerilor in discoteci.

Va multumesc pentru intelegere! Dumnezeu sa-l ierte pe Dan Paul Norocea!", ne-a scris ieri la redactie Alina B., eleva la Liceul Pedagogic "Spiru Haret". Pina cind cei care au comis aceasta oribila crima nu vor fi bagati dupa gratii, locuitorii comunei Brosteni si nu numai traiesc un sentiment de teama si o atmosfera de suspiciune domneste de o saptamina printre tinerii din comuna.

Seara, nimeni nu mai iese pe strada, iar oamenii se incuie in case. Credem si speram ca procurorii si politistii vor reusi sa gaseasca ucigasii pentru ca familia sa poata macar intelege motivul pentru care Dani al lor drag a fost ucis. Poate ca, din suferinta familiei Norocea, organele de ordine se vor trezi si vor intelege ca traim intr-o lume in care ne confruntam cu alte probleme decit pe timpul regimului comunist.

Dumnezeu sa-l odihneasca pe copilul care a adus fericirea familiei Norocea timp de 15 ani si sa aduca liniste in sufletele parintilor!

Precizare

Redactia "Ziarului de Vrancea" transmite condoleate familiei Norocea si isi cere scuze daca anumite imagini sau cuvinte au putut da nastere la confuzii. Ca si in alte ocazii, "Ziarul de Vrancea" nu a facut decit sa dea indicii anchetatorilor si sa ceara imperativ prinderea autorilor. Sintem alaturi de familia preotului Dorel Norocea si durerea familiei este si durerea nostra pentru ca, si noi sintem, inainte de toate, fiinte sensibile la suferinta si durerea aproapelui.