Vicepresedintele Consiliului Judetean, Ionel Dinu, a anuntat saptamana trecuta ca o comisie a consiliului a efectuat un prim control la noua dintre balastierele care functioneaza pe raul Arges si a constatat ca sapte dintre acestea au probleme serioase in ceea ce priveste legalitatea functionarii.

Este vorba despre firmele Service Contras, aflata in litigiu pentru teren cu Directia Silvica, Edil Confort - cu autorizatia de constructie expirata, Ricostor, Romira, Lena, Lafarge Agregat si Sud Carpati, ale caror probleme constau in lipsa autorizatiei de constructie sau in faptul ca nu au amenajat bazinele piscicole, conform prevederilor contractuale asumate cu Apele Romane.

Ionel Dinu a spus ca va apela la Apele Romane pentru ca aceasta institutie sa nu mai acorde autorizatii de functionare daca nu exista deja autorizatiile de constructie.

Potrivit vicepresedintelui Dinu, controalele vor continua si la alte societati, urmarindu-se totodata ca cele deja controlate sa intre in legalitate. In caz contrar, a precizat Dinu, se vor aplica amenzi intre 10 si 100 de milioane lei vechi sau, daca va fi cazul, se va merge pana la inchiderea activitatii balastierelor.