Salariile compensatorii ale muncitorilor de la societatile Fortus si Nicolina baga zizanie in Alianta. Cei doi parlamentari democrati de Iasi, Dan Cirlan si Petru Movila, l-au „pocnit" ieri public pe prefectul Radu Prisacaru. Acestia au raspuns printr-un comunicat de presa solicitarii publice de a face lobby pentru obtinerea de salarii compensatorii.

Raspunsul dat de democrati seamana mai mult cu un un atac la adresa unui adversar politic decit cu o apreciere fata de un aliat. Acestia au perceput solicitarea lui Prisacaru drept o incercare de a spune opiniei publice ca parlamentrii PD sint lipsiti de interes fata de problemele angajatilor de la Fortus si Nicolina.

Interpretind mesajul trimis publicului de catre prefect ca un atac la adresa lor, Cirlan si Movila contraataca. „Parlamentarii PD au raspuns instantaneu apelului dvs.

si au rezolvat problema (n.r., obtinerea semnaturii ministrului Muncii pentru acordarea de salarii compensatorii), in aceeasi masura in care aceasta rezolvare depindea de noi, in intelesul comunicatului dvs.", i-au raspuns acestia, cu „deosebita consideratie si salutari colegiale".

Prefectul nu a vrut sa comenteze raspunsul primit de la colegii sai de alianta, el declarind doar ca le multumeste celor doi „foarte mult pentru sprijinul pe care l-au dat". El a adaugat ca in comunicatul sau nu a avut sub nici o forma intentia de a-i ataca pe Cirlan si Movila.

„Niciodata nu am vrut sa para ca aceasta solutie (n.r., cea a salariilor compensatorii) este una liberala, ci una a Aliantei D.A.", a incheiat Prisacaru.