O ora si jumatate s-a lasat asteptat presedintele Traian Basescu, timp in care autoritatile judetene au facut schimb de glume, incercand sa ignore ploaia torentiala. Florin Anghel, presedintele CJ a fost tinta ironiilor subprefectului Nicolae Cursaru datorita puloverului orange pe care il purta. „Este culoarea favorita a presedintelui" a incercat el sa se justifice.

Si ca sa nu ramana „dator" Anghel l-a sunat pe primarul Emil Calota: „Primare, vezi sa iei doua sepci ca vine si Tariceanu". Edilul Ploiestiului a trecut pe la pod, dar nu i-a mai asteptat pe oficiali si a disparut dupa vreo zece minute.

Seful statului si premierul (veniti de la deja celebrul pod de la Maracineni, din Buzau), impreuna cu ministrul Gheorghe Dobre au trecut in revista modul in care au demarat lucrarile. Pentru devierea cursului Teleajenului au fost adusi 19 stabilopozi, urmand ca astazi sa mai soseasca inca 31.

Presedintele s-a declarat optimist cu privire la soarta podului de la Bucov: "Sunt multumit pentru ca dupa ce am vazut astazi stiu ca termenul de o luna pentru redarea unui fir circulatiei va fi respectat". Calin Popescu Tariceanu a fost mai rezervat: "Avand in vedere debitul mare al Teleajenului nu stiu cand se va putea circula pe aici, dar e bine ca au inceput lucrarile", a declarat el.

Tariceanu nu a dorit sa comenteze termenul avansat de presedinte si a spus „ca ideal este ca podul sa fie reparat cat mai repede". Premierul a asigurat pe toata lumea ca „exista suficiente fonduri pentru acoperirea pagubelor produse de inundatii.

In plus ,Uniunea Europeana este dispusa sa ne ajute, dar procedurile lor sunt mai greoaie asa ca deocamdata ne apucam de reparatii cu bani de la buget".

Ministrul Gheorghe Dobre a estimat ca „reparatiile vor costa 19-20 miliarde de lei vechi iar fondurile vor fi alocate urgent printr-o hotarare de Guvern".

Inaltii oficiali au evitat sa ne spuna cine se face vinovat pentru distrugerea atator poduri in Romania. „Singurul vinovat este... apa", au declarat atat premierul Tariceanu cat si ministrul Dobre. Problema este ca, de-acum incolo, constructorii sunt nevoiti sa lucreze non-stop, deoarece presedintele Basescu a promis ca „urmatoarea vizita va fi noaptea".

Mai bine ar fi tot ziua, pentru ca, uite, sambata, pe tot parcursul vizitei prezidentiale, ploaia torentiala s-a oprit. S-a reluat dupa aceea.