La iesirea din Carei, inspre Oradea, zace de mai multi ani o benzinarie care a dat faliment. Acum este un loc parasit, pe care e amplasata o cladire din care aproape ca nu a mai ramas nimic. S-au furat si geamurile, si usile, iar terenul, de altfel situat in extravilan, dar care marcheaza totusi intrarea in oras precum o poarta, este plin de balarii.

Viceprimarul Micovschi a recunoscut ca, intr-adevar, aspectul e jalnic si ne-a informat ca in evidentele lor figureaza ca o cladire si un teren in extravilan, care nu se afla pe domeniul public, ci apartine unei firme falimentare din Oradea, cu o respectabila datorie de aproximativ 29 de milioane de lei vechi.

Fostul cinematograf trebuie rascumparat de catre Primarie

Citiva pereti suspendati i-au mai ramas fostului cinematograf care s-a darimat. Cladirea zace de ceva vreme intr-o mizerie de nedescris, chiar in centrul parcului castelului. Explicatia vicelui este ca: "Primaria a facut demersurile de a primi inapoi acest cinematograf, mai exact terenul de sub el, de la Centrul National al Cinematografiei.

Conform unei hotariri de guvern, cinematografele nu se transmit gratuit, ci doar contra cost. "Noi va trebui sa luam masuri pentru a demonstra ca nu exista cladirea si ca nu este decit un perete" - a spus Adrian Micovschi. Tot el ne-a lamurit si ca la aceasta ora nu exista cinematograf in Carei, ci doar un teatru, unde insa nu ruleaza filme.

Fosta casa a servitorilor locuita de boschetari care circula pe fereastra

Vizavi de cinematograf, chiar linga soseaua nationala, se afla o ruina din care au mai ramas peretii exteriori si care este lasata, la fel, in paragina. Cladirea a fost cindva "Casa Servitorilor", iar viceprimarul a declarat ca acest spatiu apartine Consiliului local si ca intentia e de a obtine o finantare prin care sa se renoveze castelul si anexele, pentru a le reda circuitului turistic.

In spatele acestei ruine se afla un spatiu care in acest moment este locuit de o familie de boschetari: Balog Martha si Francz Istvan, care au ocupat in mod abuziv acel spatiu de mai bine de un an. Ei au cerut Primariei sa le atribuie acest spatiu, ceea ce, desigur, e imposibil. Pentru ca cei de la Primaria Carei nu le-au dat cheia de la intrare, cei 3 chiriasi intra pe geam in apartamentul lor, care este totusi ingrijit. Acestia au si o soba de fier in care ard crengile copacilor din curte.