Procesul intentat de un politist argesean acuzat de omor directorului cotidianului Romania Libera s-a terminat ieri. Dupa cinci termene de judecata la care Petre Mihai Bacanu a lipsit, instanta a audiat martorii chemati de Constantin Lapusneanu, politist din cadrul IJP Arges. Cesta din urma a fost acuzat in luna februarie ca a omorit o persoana in portbagajul masinii sale.

El a dat in judecata conducerea ziarului cerind daune morale de 250.000 euro. Au fost audiati ALura Pirvu, consilier juridic in cadrul IJP, si Gheroghe Eremia, seful lui Lapusneanu. Consilierul juridic a aratat ca politistul a fost foarte afectat de continutul articolului, dar ca nu stie mai multe.

Acelasi lucru l-a spus si Eremia, care nici macar nu citise articolul incriminator dar in urma caruia nu i-a mai incredintat nici o misiune subalternului sau. Constantin Lapusneanu s-a aprat spunind: Am o experienta de 30 de ani in Politie. Persoana mea nu a avut nici o legatura cu ce s-a scris acolo. Ca si la precedentele termene de judecata, Petre Mihai Bacanu a fost absent.

Totusi directorul cotidianului Romania Libera a avut cistig de cauza, fiind achitat de instanta argeseana, care a respins ca nefondata actiunea politistului, pe care l-a obligat la plata cheltuielilor de judecata, in valoare de 500.000 lei.