Baimareanul Anghel Constantin A. (33 ani) si concubina lui sint acuzati de savirsirea infrac-tiunilor de fals privind identitatea, calauzire de persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei unui stat strain si trafic de minori. Luni, 26 septembrie 2005, cei doi baimareni insotiti de doi minori s-au prezentat la intrarea in tara prin Punctul de trecere a frontierei Urziceni.

Pentru cei doi minori (un baiat de 3 ani si o fetita de 11 luni) pe care i-au adus din Italia, baimarenii le-au prezentat politistilor de frontiera cite un titlu de calatorie eliberat de reprezentanta diplomatica a Romaniei la Milano.

Tatal baietelului de 3 ani a anuntat ca nevasta i-a furat copilul

In urma verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca fetita prezenta in punctul de trecere a frontierei nu este titulara titlului de calatorie. Ea a fost adusa ilegal din Italia pina in Romania.

In timpul cercetarilor preliminare cei doi baimareni au recunoscut ca fetita si baiatul nu sint copiii lor. Din acest motiv cei doi copilasi au fost incredintati Directiei Generale de Protectie a Copilului si Asistenta Sociala a Judetului Satu Mare.

Baimareanca le-a spus politistilor de frontiera ca baietelul si fetita sint copiii surorii ei, care se afla in Italia. Baimareanca plecata in Italia a fost casatorita in Romania. Aici, in tara ea l-a nascut pe baiat. Tatal baiatul este cetatean roman. Intre timp baimareanca s-a indragostit de un italian si a decis sa plece cu el in Italia.

A luat baiatul si impreuna au pornit in cautarea unei lumi mai bune. Pina la aceasta ora nu se stie cum a reusit baimareanca sa-si scoata baiatul din tara. In evidentele Politiei de Frontiera el nu figureaza ca ar fi iesit legal din tara.

De mentionat este si faptul ca intre timp tatal baiatului i-a sesizat pe politistii Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Baia Mare despre faptul ca sotia lui intentioneaza sa-i fure copilul si sa-l scoata din tara.

Fetita de 11 luni are tata italian

Ajunsa in Italia, baimareanca a aflat ca iubitul ei italian este "peste". Pe deasupra el a comis in Italia si alte fapte penale. Era insa prea tirziu pentru ca ramasese insarcinata. Apoi, iubitul ei italian a fost condamnat pentru mai multe capete de acuzare. In Italia, romanca a adus pe lume o fetita. Deocamdata micuta nu are nici macar un certificat de nastere.

Ramasa singura, baimareanca a rugat-o pe sora ei din Romania sa vina in Italia dupa copii pentru ca din cauza "muncii" pe care o presteaza nu poate avea grija de ei. Matusa copiilor are o fetita cam de aceeasi virsta cu fetita nascuta de sora ei in Italia. A luat certificatul de nastere a fiicei ei si impreuna cu concubinul au plecat in Italia dupa cei doi copii.

Intrucit micutii nu aveau pasapoarte, cei doi s-au dus la reprezentanta diplomatica a Romaniei din Milano si au declarat ca au pierdut pasapoartele copiilor. In baza acestei declaratii si a certificatelor de nastere prezentate reprezentanta diplomatica a Romaniei din Milano a emis cele doua titluri de calatorie.

Pentru ca fetita nascuta in Italia nu are certificat de nastere baimareanca plecata dupa nepotei a prezentat certificatul de nastere al fiicei ei.

Deoarece fetita s-a nascut in Italia si tatal ei este cetatean al acestei tarii, autoritatile italiene se intereseaza de soarta micutei. Se pare ca bunicii din Italia cer sa le fie incredintata minora. Ce se va intimpla in continuare cu cei doi copii doar Dumnezeu stie.

Cert este insa ca intrucit cei doi baimareni descoperiti de politistii de frontiera de la Urziceni n-au putut face dovada ca sint parintii sau ocrotitorii legali ai minorilor, fetita si fratele ei au fost incredintati Directiei Generale de Protectie a Copilului si Asistenta Sociala a Judetului Satu Mare.