Cladirea Scolii Generale "Dimitrie Cojocaru" din cartierul bistritean Slatinita risca sa se prabuseasca peste elevi daca Primaria nu va demara lucrari de reabilitare. Viceprimarul municipiului, Ioan Turc, a declarat ca imobilul, construit intre anii 1930-1940, nu va mai putea functiona daca nu se vor face urgent investitii.

Potrivit sursei citate, ca urmare a infiltratiilor de apa din precipitatii prin invelitoare (foarte veche, cu multe tigle exfoliate si deteriorate) s-a produs deteriorarea locala a unor elemente structurale din lemn ale sarpantei. In plus, apa a afectat si podeaua care a putrezit.

Cea mai grava situatie se inregistreaza in sala in care sunt amplasate calculatoarele, unde s-a produs o spartura de aproximativ 1 metru patrat.

Din cauza vechimii jgheaburilor care s-au deteriorat, tencuiala exterioara s-a umezit si cade. In plus, invelitoarea de la fatada prezinta denivelari importante, riscand sa cada peste copii in orice moment. Specialistii Primariei au mai constatat existenta unor fisuri si crapaturi in pereti si tavane, igrasie in peretii din zidarie si faptul ca in mai multe sali de clasa podelele sunt rupte.

Turc a spus ca, pornind de la aceste constatari, va propune, joi, Consiliului Local, aprobarea studiului de fezabilitate pentru lucrarea de reparatii capitale in regim de urgenta a cladirii. In timpul lucrarilor, cei peste 100 de elevi care invata aici vor putea studia intr-o alta cladire a scolii, dupa un orar special.

Propunerea viceprimarului va fi discutata in cadrul unei rectificari bugetare, prima din acest an, care va fi discutata in sedinta CL.