Doua actiuni ale ofiterilor si procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Mures, pregatite cu minutiozitate, au dus la capturarea a aproape 1.200 de pastile de Ecstasy si la punerea sub acuzare a unui numar de 6 persoane pentru trafic si consum de stupefiante de mare risc.

Cea mai ampla actiune a avut loc pe raza judetului Harghita, in localitatea Praid, intr-o zona ferita de ochii curiosilor, unde lucratorii DIICOT au capturat 1.137 de pastile de Ecstasy.

"Din informatiile pe care le detinem, este cea mai mare captura de Ecstasy la nivelul intregii tari din acest an", a declarat unul din procurorii din cadrul DIICOT. Potrivit acestuia, este oarecum surprinzatoare gasirea acestei cantitati, avand in vedere ca pana nu demult in zona avea trecere canabisul si nicidecum drogurile de genul celor capturate acum.

De asemenea, procurorii mureseni care au instrumentat cazul au precizat ca in urma cercetarilor au ajuns la concluzia ca drogurile au fost aduse direct din Ungaria de un cetatean maghiar care a fost arestat impreuna cu un roman in momentul in care incercau sa plaseze pe piata marfa, in valoare de 10.000 de dolari.

Procurorii din cadrul DIICOT au mai mentionat ca cele doua persoane implicate in caz, pe numele carora au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile de Tribunalul Harghita, au varstele cuprinse intre 20 si 28 de ani.

Cea de-a doua captura, mult mai redusa cantitativ, a fost realizata tot in Harghita, la Miercurea Ciuc, la scurt timp dupa actiunea de la Praid. Aici, oamenii legii au confiscat circa 30 de pastile de Ecstasy si au retinut un numar de patru persoane, trei consumatori si un traficant.

Procurorii sustin ca, desi doar unul din cei patru are domiciliul in judetul Mures, au ajuns la concluzia ca pastilele de Ecstasy capturate provin de la un traficant din Targu-Mures. In cazul in care vor fi dovediti, cei acuzati de trafic de stupefiante de mare risc pot ramane dupa gratii intre 10 si 20 de ani.