In cursul zilei de astazi, 28 septembrie a.c., consilierii locali din Eforie se intrunesc in sedinta ordinara. sedinta de Consiliu Local Eforie se prevestea, inca de ieri, a fi una furtunoasa, la fel ca si cea anterioara.

Unul dintre motivele care vor declansa, din nou, discutii aprinse il reprezinta controversatul om de afaceri Marian Didu, cel care si-a construit, ilegal, dupa cum subliniaza si consilierii Aliantei „D.A.", o piscina exact pe o strada din Eforie Nord, mai precis pe strada Coralului.

Un alt subiect „fierbinte" al sedintei este, din punctul de vedere al consilierilor Aliantei, si cel al vanzarii de terenuri, terenuri date in Eforie pe mai nimic, adica la preturi care oscileaza in multe cazuri intre 9 si 12 dolari metrul patrat.

La toate acestea se adauga si asfaltarea efectuata in Eforie de pesedistul Claudiu Tusac, asfaltare care a costat bugetul local 9 miliarde de lei, dar care nu corespunde din punct de vedere al calitatii.

Referitor la majoritatea punctelor inscrise pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local Eforie, care sunt, in proportie de 90%, initiative ale primarului PSD Ovidiu Brailoiu, consilierii Aliantei sustin ca la mijloc se afla ilegalitati sau acoperirea de ilegalitati si aranjamente care il avantajeaza, direct sau indirect, pe edilul urbei.

Cat priveste piscina construita de Marian Didu, aceasta este pozitionata fix pe strada Coralului, intre doua loturi concesionate tot de Marian Didu.

Cu alte cuvinte, afaceristul in cauza s-a gandit ca daca tot a concesionat de la Consiliul Local Eforie doua terenuri, de ce nu si-ar lua in proprietate, de la sine putere, si bucata de strada care le desparte? In aceste conditii, in precedenta sedinta de Consiliu Local Eforie, primarul Ovidiu Brailoiu a si incercat sa-i dea lui Marian Didu o mana de ajutor, prin intermediul unui proiect de hotarare, care ar fi legalizat ocuparea bucatii de strada si totodata constructia abuziva a piscinei.

N-a fost sa fie asa, deoarece consilierii Aliantei s-au impotrivit si proiectul a fost respins. In plus, in acest caz s-au sesizat si prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, si seful Inspectoratului de Stat in Constructii Constanta, Nicolae Ciocanel.

„Inspectoratul de Stat in Constructii a efectuat un control si l-a amendat pe cel care a construit piscina abuziv. Amenda a fost de 10 milioane de lei. Mai departe, Inspectoratul i-a pus in vedere respectivului sa intre in legalitate, daca nu, sa desfiinteze constructia", a afirmat Nicolae Ciocanel.

Numai ca, potrivit lui Ciocanel, consilierii locali din Eforie nu vor aproba, nici in cadrul sedintei de astazi, a doua tentativa de intrare in legalitate a constructiei lui Marian Didu.

Trebuie precizat faptul ca si pe ordinea de zi a sedintei de astazi se afla un numar de trei proiecte de hotarare, initiate de primarul Ovidiu Brailoiu, care vizeaza, pe rand: aprobarea trecerii din domeniul privat al orasului a unui teren (exact bucata de strada de fapt, pe care Marian Didu si-a construit piscina), aprobarea unor documentatii PUD, respectiv aprobarea concesionarii fara licitatie a unui teren.

„Consilierii Aliantei nu au de gand sa aprobe respectivele proiecte, asa ca, pana la urma, piscina din mijlocul strazii va trebui desfiintata, iar cel care a construit-o va avea si obligatia sa readuca respectivul perimetru la starea initiala", a mai declarat Nicolae Ciocanel.

Consilierii Aliantei DA, hotarati sa-i spuna NU lui Brailoiu

Cu alte cuvinte, tentativa lui Brailoiu de a-l ajuta pe Didu sa intre cu minunea de piscina construita fara nici un fel de aprobare chiar in mijlocul strazii Coralului nu are nici o sansa. Ramane de vazut, totusi, si votul final de astazi, din cadrul sedintei de Consiliu Local Eforie.

O alta problema reclamata de consilierii locali din Eforie ai Aliantei este si asfaltarea efectuata in urma cu aproximativ doua luni, lucrari pentru care au fost alocate, din bugetul local 9 miliarde de lei. Toate bune si „frumoase", lucrarea i-a fost atribuita pesedistului Claudiu Tusac, numai ca rezultatul asfaltarilor este, potrivit consilierilor Aliantei, mult sub asteptari.

„Lucrarile efectuate sunt proaste, au fost folosite materiale proaste. Inspectoratul de Stat in Constructii Constanta a prelevat probe, care au fost date catre expertiza", a afirmat Nicolae Ciocanel, seful Inspectoratului. Acesta a adaugat ca lucrarile, care sunt prost executate, va trebui refacute. „I-am spus si lui Tusac ca va trebui sa refaca imbracamintea asfaltului.

Insa el s-a scuzat ca la mijloc au fost lucrarile unei firme din Galati, ca el a furnizat doar materialele, dar eu stiu ca el a castigat licitatia. In orice caz, problema este ca si statia lui Claudiu Tusac, statia de mixturi asfaltice de la Mangalia, nu este avizata…", a mai afirmat Nicolae Ciocanel.

Asadar, se poate concluziona ca orasul Eforie are o sumedenie de probleme, la care se mai adauga si scandalul izbucnit in urma cu doua zile, cand primarului Ovidiu Brailoiu i-a fost gasita o cantitate importanta de motorina furata chiar in curtea casei.

Cercetarile Politiei in acest caz continua, iar partea interesanta este ca, mai nou, edilul Eforiei da vina pe „dusmanii politici", care, potrivit acestuia, i-ar fi „plantat" in curtea casei motorina furata! Asteptam cu nerabdare, in aceste conditii, finalizarea anchetei politienesti.