Costel Geancu, in varsta de 34 de ani, a declarat ca, sambata dimineata, pe cand se pregatea sa vina la serviciu in Craiova, a vazut lumina la magazinul de vizavi de casa lui si a mers sa isi cumpere ceva de mancare, pentru pachet. Acolo, sustine barbatul, ar fi fost interpelat de viceprimarul Dumitru Popescu, care i-ar fi aplicat mai multi pumni, rupandu-i mana si facandu-i praf coastele.

"M-am trezit, sambata dimineata, ca trebuia sa ajung la serviciu, la salubritate, la Craiova, i-am facut de mancare lu’ a batrana si am vazut prin fereastra ca e lumina la magazinul de peste drum. M-am dus sa cumpar ceva pentru pachet, dar in magazin m-a intampinat viceprimarul Dumitru Popescu, care m-a luat la rost si m-a batut pana au ajuns oamenii sa ne desparta", s-a plans Costel Geancu.

Motivul disputei, afirma barbatul, il constituie o tanara de 20 de ani care avea grija de vacile viceprimarului si care a ajuns gravida, dupa ce noua barbati din comuna ar fi trecut prin patul acesteia. "Cand a ramas gravida, fata a insirat la politie numele a noua barbati care nu stiau unul de celalalt. Fata a zis si de mine, dar nu este adevarat.

Politistul ne-a chemat pe toti si ne-a cerut sa dam fiecare cate 200 - 300.000, ca ea sa isi rezolve problema, iar noi sa scapam cu fata curata. Pentru ca eu nu m-am simtit vinovat, nu am vrut sa dau acesti bani. Viceprimarul s-a suparat pe mine, ca m-am ales dintre toti si nu am vrut sa dau bani. De-aia m-a batut", sustine Costel Geancu.

Barbatul recunoaste ca si el a gresit cand l-a apostrofat pe viceprimar, intrebandu-l daca nu cumva a fost si el unul dintre faptasi: "Si eu am gresit, ca, atunci cand m-a intrebat de ce nu am vrut sa dau bani, i-am zis sa dea si el, ca poate si el a trecut pe la fata".

Vicele neaga acuzatiile

Costel Geancu spune ca la altercatia din bar ar fi asistat mai multi martori, care i-ar fi despartit, insa viceprimarul a continuat sa imprastie vorbe de amenintare prin sat. "Eu nu l-am auzit, dar mi-au spus oamenii din sat ca, dupa ce m-a batut, viceprimarul a mers intr-un alt bar, unde a spus ca ma va omori, imi va lua gatul si o sa ma calce cu masina.

De atunci, de frica, atunci cand vin la serviciu la Craiova, o tai peste camp, prin lanul de porumb, ma ascund pe unde pot", a marturisit Costel Geancu.

Viceprimarul comunei sustine ca nu stie nimic despre vreo corectie aplicata lui Costel Geancu, dar este la curent cu povestea celor noua faptasi. "Nu imi sta in caracter sa bat pe nimeni si nici sa ma incurc cu un asemenea individ cum este cel despre care vorbiti. Eu sunt fiu de invatatori, sunt la al doilea mandat si nici nu se pune problema sa bat pe cineva.

Acest individ vrea sa imi strice imaginea. La ora aceea eu eram in patul meu si chiar sunt curios sa stiu ce martori au asistat la aceasta bataie inexistenta", a precizat viceprimarul Dumitru Popescu.

Cat priveste tanara care a constituit marul discordiei, viceprimarul a spus: "E mare pacat ca si-au batut joc de ea. Este o fata care nu are discernamantul faptelor, iar ei au profitat de asta. Cine le-a facut propunerea cu banii a vrut sa o ajute, pentru ca este o fata tare sarmana.

Ii mai dadeam eu trei mese pe zi, haine si incaltaminte de la nevasta-mea, dar de vreo doua saptamani nimeni nu mai stie nimic de ea. Repet, eu nici macar nu l-am vazut pe individul care spune ca l-am batut si nu este adevarat nimic din ceea ce spune".

'Na seara! Intra in actiune agentul si sef

Dupa pumnii luati in cap, Costel Geancu a mers direct la postul de politie din Ghercesti. Aici surpriza, insa! Seful de post il trimite sa isi caute dreptatea la Craiova. Motivatia politistului este insa una originala, demna de bancurile cu si despre politisti: "A venit la noi, dar faptele viceprimarilor nu tin de competenta noastra.

L-am indrumat sa mearga la medicul legist si, in functie de rezultatul de acolo, sa se adreseze fie direct judecatoriei, fie ofiterilor de politie din Craiova". Acesta a adaugat ca nu stie nimic despre nici o bataie si despre tulburarea linistii publice in ziua, locul si ora indicate de noi.

Comandantul IPJ Dolj are alta parere

"Daca politistul l-a indrumat pe articolul 180, Cod penal, atunci a procedat bine. Dar nu avea nici un motiv sa nu primeasca plangerea victimei chiar daca era vorba de viceprimar. Cu toate ca l-a indrumat spre Medicina legala, ar fi trebuit macar sa isi anunte seful direct si sa il informeze cu ce situatie se confrunta in localitate.

Nu exista nici o lege care sa-i interzica politistului sa primeasca o plangere. Agentul respectiv putea sa primeasca plangerea si o inainta mai departe. O sa ma interesez si eu sa vad despre ce speta este vorba, pentru ca acolo trebuie cercetate mai multe elemente. Poate fi vorba despre viol, despre vatamare corporala, nu stiu.

Trebuie analizat, dar din cate imi spuneti, daca l-a indrumat spre judecatorie cu rezultatele medicului legist, agentul a procedat bine. Trebuia insa sa isi informeze superiorul", a precizat comisarul Georgel Enescu, inspector sef al IPJ Dolj.

.