Prin politica de extindere a activitatii, Bursa Romana de Marfuri (BRM) a pus bazele unor terminale in mai multe judete ale tarii. Desi este considerat un numar cu ghinion de catre superstitiosi, pentru Giurgiu, numarul 13, a adus un beneficiu - Terminalul Bursier, care functioneaza in incinta Camerei de Comert. Vecinii din Teleorman si Calarasi au deja asemenea terminale.

Desi nu s-a facut deschiderea oficiala de catre BRM, broker-ul Marius Corbu ne-a declarat ca doritorii se pot aderesa Bursei Giurgiu, fie pentru a vinde, fie pentru a achizitiona, deoarece Terminalul este functional. La serviciile Bursei pot apela firme private si institutii publice, aceasta asigurand seriozitate si transparenta in procedura de achizitie.

Primul pas pe care trebuie sa il faca cei este sa mearga la sediul Bursei Giurgiu unde vor primi informatii complete. Pentru servicii, Bursa percepe un comision de 1% din valoarea produselor tranzactionate.

De asemenea, o conditie impusa pentru buna desfasurare a procedurii este depunerea unei garantii de onorare a comenzii si de buna executie a contractului de vanzare-cumparare, care reprezinta cinci puncte procentuale din valoarea estimata a tranzactiei. In cazul incheierii contractului in bune conditii garantia se restituie deponentului.

Daca exista insa probleme, garantia este data partii pagubite. Important pentru Giurgiu, ca judet preponderent agricol, este ringul de tranzactionare a cerealelor, modalitate prin care ar putea incepe reglarea pietei. Cerealele tranzactionate prin bursa trebuie incadrate la un anumit standard de calitate, prin certificate recunoscute.

Terminalul Giurgiu se face acum cunoscut in mediul de afaceri judetean, preum si la principalele autoritati publice. Marius Corbu spune ca au deja o cerere de tranzactionare pentru cateva sute de tone de grau apartinand unei firme locale, iar odata cu efectuarea primei licitatii, se va face si inaugurarea oficiala a Terminalului Giurgiu.