Politistii de frontiera din cadrul PTF Giurgiu-Rutier au depistat un maramureasean de 27 de ani, care a incercat sa intre in tara la volanul unei masini Seat, avad permis de conducere fals. Mircea D. era plecat din Romania din anul 2000 si muncea cu forme legale in domeniul constrctiilor pe teritoriul Greciei.

El a povestit autoritatilor ca si-a cumparat Seat-ul din economiile facute de-a lungul sederii in Grecia. Si pentru ca nu avea permis de conducere a decis sa il obtina intr-un timp cat mai scurt.

Din declaratiile date de maramuresean autoritatilor de frontiera, reiese ca a intalnit un cetatean grec, care s-a recomandat ca fiind instructor auto si care i-a solicitat 1.200 de euro pentru a-i face rost de un permis de conducere autentic. Convins ca actul obtinut de la cetateanul grec este valabil, a hotarat sa isi viziteze familia din Romania, plecand la drum la volanul Seat-ului.

Numai ca, la intrarea in tara, politistii de frontiera de la PTF Giurgiu Rutier au constatat la controlul actelor ca permisul de conducere era contrafacut.

Politistii de frontiera i-au intocmit barbatului actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si conducere a unui autovehiul pe drumurile publice fara a poseda permis de connducere. Daca va fi gasit vinovat, risca o pedeapsa cu inchisoarea intre unu si cinci ani.