"Toate interventiile noastre, si spun asta cu acceptul colegilor liberali, sunt determinate de o analiza atenta a proiectelor de hotarare care ne sunt prezentate, pentru ca nu ne este indiferent ceea ce ni se supune la vot, iar daca ne opunem unora dintre propuneri o facem justificat.

Numai ca presedintele Boiangiu, in special, dar si cei doi vicepresedinti, incearca sa ne prezinte ca pe niste Gica contra, in conditiile in care chiar ei au demonstrat o totala lipsa de profesionalism in multe dintre proiectele pe care le aduc in fata consiliului. Nu putem sa votam orice, numai pentru ca asa doreste dl.

Boiangiu, ceea ce hotaram trebuie sa fie in favoarea judetului nu impotriva lui", a declarat Constantin Toma. El spune ca au fost numeroase cazuri in care proiectele de hotarare au fost pregatite cu diletantism, fara o minima justificare sau cu documentatie incompleta si inadecvata, motive care au dus la diverse interventii din partea consilierilor liberali.

"Ultimul exemplu este cel al asa zisului program de reparatii drumuri cu fonduri din taxele ecologice de la vama, cand nu ni s-a prezentat nimic despre valoarea estimata a lucrarilor sau despre totalul preconizat al fondurilor. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca s-a mai aprobat un alt program de care nu s-a tinut cont nici pana azi.

S-a procedat din nou fara nici un fel de profesionalism, desi ar fi fost un calcul cat se poate de simplu, macar la nivel estimativ, dar tot ar fi fost ceva concret", a mai spus Constantin Toma.

El spune ca acest mod de a proceda este unul dintre motivele pentru care, la ora actuala, Consiliul Judetean si institutiile din subordinea acestuia sunt intr-o situatie financiara critica, chiar personalul din executiv fiind nemultumit de cum evolueaza lucrurile, mai ales ca se inregistreaza deja intarzieri la plata salariilor.

Toma este de parere ca si cei mai multi dintre consilierii PSD sunt la fel de nemultumiti, chiar daca deocamdata nu iau atitudine. "Procedand asa, conducerea executiva a Consiliului nu a adus nici un avantaj pentru judet, dimpotriva nu a facut decat sa-l defavorizeze", a mai declarat consilierul liberal.