"Am avut cateva intalniri cu colegii mei in cadrul organizatiilor de cartier si am constatat ca toti sunt pregatiti sa reinceapa activitatea politica. Nemultumirea crescanda a populatiei fata de maniera, putem spune iresponsabila, de guvernare, face ca tot mai multi giurgiuveni sa opteze pentru PSD.

Impreuna cu colegii din cadrul Biroului Executiv al PSD Giurgiu am pus la punct o strategie de actiune pana la finele acestui an. Vom continua dialogul cu cetatenii ca sa luam pulsul electoratului, sa fim pregatiti pentru eventuale alegeri anticipate, dar si sa le venim in intampinare, incercand sa le rezolvam problemele cu care se confrunta.

Suntem, ca orice giurgiuvean, ingrijorati de situatia in care se afla uzina termoelectrica din Giurgiu. Consideram ca este timpul ca Guvernul sa se implice prin acordarea de garantii financiare pentru CET".

In grija sa pentru asigurarea combustibilului necesar bunei functionari a centralei termoelectrice, Marian Maroiu, voit sau nu, a amestecat lucrurile, considerand ca demararea proiectului privind realizarea soselei de centura a orasului nu este o prioritate, punand in prim plan salvarea CET-ului.

In opinia lui Marian Maroiu proiectul pentru soseaua de centura este unul de imagine in beneficiciul liderului Primariei Giurgiu, scapand din vedere ca realizarea acestei sosele se impunea de foarte multi ani. Investitia este, incontestabil, una benefica pentru viata social-economica a urbei noastre.

Din pacate informatiile pe care le detine Marian Maroiu cu privire la proiectul de realizare a soselei de centura sunt inexacte si asta se datoreaza in primul rand lipsei de comunicare cu colegii sai din Consiliul Local Giurgiu. Proiectul respectiv este finantat de Uniunea Europeana si a fost aprobat in consiliul local.

Sunt fonduri cu destinatie precisa si nu pot fi utilizate in alte scopuri, cum ar fi retehnologizarea CET sau achizitionarea de combustibil. Proiectul respectiv este rodul activitatii Directiei de Integrare Europeana-Programe din cadrul Primariei Giurgiu.

Obtinerea de fonduri europene pentru CET cade, in principal, in sarcina actionarului unic, in speta Consiliul Judetean. Trimestrial, conducerea acestei institutii ne-a amagit in anul 2004 cu povesti spuse la buza furnalului, laudandu-se cu tot soiul de proiecte si programe salvatoare importate din Occidentul atat de des vizitat in acest scop.

Inexacte s-au dovedit a fi si informatiile privind resursele de combustibil aflate in depozitele uzinei termoelectrice. Marian Maroiu a afirmat ca in depozitele CET-ului bate vantul.

Liderul PSD Giurgiu a fost contrazis de chiar colegul sau de partid, inginerul Sergiu Manolescu, prezent si el la intalnirea cu presa, care a declarat ca in acest moment in depozitele CET-ului exista combustibil care asigura functionarea uzinei pentru 15 zile in conditiile lunii noiembrie.

"S-a ajuns aici in principal datorita imenselor datorii istorice, acumulate in timp de la fosta societate AQUA TERM si ceilalti consumatori. Avem in plan proceduri de reziliere a contractelor de furnizare a energiei termice catre rau-platnici. Din pacate, municipiul Giurgiu nu a beneficiat de o strategie privind alimentarea cu energie termica.

S-au facut modernizari doar la sistemul de transport a energiei termice.", a spus Sergiu Manolescu.