Vineri, pe platoul din fata Prefecturii, un grup de tineri vor distribui gratuit primul numar al cotidianului Uj Magyar Szo (Noul Cuvant Maghiar). Numarul de prezentare, numarul „0", care va aparea in 40.000 de exemplare, se va gasi si la toate chioscurile de ziare.

Manifestarile de promovare a cotidianului Uj Magyar Szo se vor desfasura simultan, vineri la Targu Mures, apoi in Cluj Napoca pe 1 octombrie si la Miercurea Ciuc, pe 2 octombrie.

Potrivit unei informatii de presa, o caracteristica a noului ziar este faptul ca se compune din doua blocuri distincte: prima parte va contine informatii, relatari, reportaje si opinii, iar in a doua sectiune vor fi pagini dedicate sanatatii, naturii, vietii satului si mai multe pagini de distractie instructiva - sport, umor, cuvinte incrucisate, sudoku etc.

In zilele de luni, marti, miercuri si joi cotidianul va avea 16 pagini, iar vinerea va avea un numar dublu de pagini. Dupa acest numar „0", care este gratuit, pretul ziarului va fi de 0,95 lei noi. Din conducerea publicatiei in limba maghiara fac parte Istvan Stanik, presedinte-director general, Hugo Agoston, redactor sef, Tunde Bercesi, redactor-sef adjunct si Marton Laszlo Salamon.