Consiliului Judetean. Pe langa proiectele privind strategia de dezvoltare a judetului Cluj, valorificarea terenurilor din patrimoniul CJ, finantarea unor programe ale consiliilor locale sau realizarea unor obiective de interes public, precum un spital de urgenta, s-a transat chestiunea noului stadion, care urmeaza sa se construiasca pe Valea Garbaului.

Cu toate ca deciziile privind preluarea unor terenuri din administratia Armatei, precum si demararea proiectului pentru o baza sportiva, au fost prezentate ca proiecte diferite, cele doua au facut front comun. In repetate randuri, ZIUA de Cluj a relatat despre intentia CJ de a stramuta stadionul "Ion Moina" pe Valea Garbaului.

Primul pas in acest sens a fost facut ieri, prin votul favorabil al reprezentantilor tuturor partidelor din CJ. Votul acordat de consilieri celor doua proiecte mentionate implica, in cele din urma, demolarea stadionului.

Daca reprezentantul PSD Serban Gratian s-a aratat rezervat in afirmatii, multumindu-se sa taca si sa voteze, colegul sau Dan Canta a reactionat plin de zel, sustinand ca executivul nu trebuie sa se lase condus de sentimentalismele din presa. "Pe acel teren trebuie sa se construiasca baza sportiva si nimic nu trebuie sa ne opreasca s-o facem", a spus Canta.

Putinii suporteri ai Universitatii Cluj prezenti s-au aratat de-a dreptul surprinsi de modul facil in care s-a trasat chestiunea noii baze sportive in detrimentul stadionului Moina si au parasit imediat sedinta. In perioada urmatoare, presedintele CJ, Marius Nicoara, va incerca sa obtina o hotarare de Guvern prin care sa intre efectiv in posesia terenului de pe Valea Garbaului.

Ulterior, se va scoate la vanzare terenul stadionului municipal, iar cu acesti bani CJ va putea garanta cel putin construirea noii baze sportive de pe Valea Garbaului, considera presedintele CJ, Marius Nicoara.

Terenuri de vanzare

Dupa o multime de proiecte esuate in lunile trecute, in sedinta de ieri s-a decis efectiv scoaterea la vanzare a terenului din Parcul Est, cartier Gheorgheni. In sedintele publice anterioare, reprezentantii PSD s-au opus vanzarii acestui teren la pretul de 60 de euro metrul patrat.

Hotararea privind valorificarea acestui teren prevede ca vanzarea la licitatie sa inceapa de la minim 150 euro metrul patrat.

Trebuie precizat ca in zona se intentioneaza amenajarea unui complex de tip mall. Discutii a starnit proiectul privind amenajarea unor parcari pe terenul de la spitalul de pneumoftiziologie "Leon Daniello". Nicoara a anuntat ca impotriva amenajarii unei parcari supraetajate s-au pronuntat si arhitectii.

PD a propus scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, pentru ca ar mai exista si propunerea de realizare a unui centru de dializa. Argumentul a fost respins si de presedintele CJ, si de ceilalti consilieri. "Propunerea valorificarii acestui teren o facem de cateva luni, de ce nu ne-au spus inainte ca se doreste construirea centrului de dializa?", s-a intrebat consilierul UDMR Matis Jeno.

In final, consilierii au votat proiectul parcarii pentru acel teren, dar si un alt proiect care prevede amenajarea unui heliport, undeva pe acelasi amplasament.