Sarbatoarea Sfintei Parascheva va aduce si in acest an mii de credinciosi la Iasi. Ca o noutate, in acest an moastele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi purtate in procesiune pe strazile Iasului impreuna cu fragmentul din moastele Sfintului Apostol Pavel, adus din Grecia.

Astfel, in dimineata zilei de 13 octombrie, mai exact la ora 9.00, soborul de preoti de la Catedrala mitropolitana ieseana, impreuna cu invitatii si credinciosii, vor porni procesiunea moastelor prin centrul orasului. Traseul este urmatorul: Mitropolie, strada Sfintul Andrei, Palatul Culturii, iar de aici, inapoi la Catedrala Mitropolitana, pe bulevardul Stefan cel Mare.

„Ne vom opri in fata Crucii Eroilor din fata Palatului Culturii. Aici se va tine un scurt ceremonial prin care preotii veniti din Grecia vor preda moastele Sfintului Apostol Pavel catre IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei", a declarat parintele Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iasi.

Potrivit celor spuse de protopop, iesenii, dar si pelerinii vor putea urmari slujbele tinute in Catedrala mitropolitana pe doua ecrane situate in aer liber. „Slujbele care vor fi oficiate la Mitropolia ieseana, in zilele de 13 si 14 octombrie, vor putea fi urmarite si pe doua ecrane de dimensiuni foarte mari.

Un ecran va fi amplasat in parcul de linga Palatul Mitropolitan, iar cel de-al doilea in curtea Mitropoliei, spre bulevardul Stefan cel Mare si Sfint. In perioada in care nu se vor oficia slujbe, pe aceste ecrane, credinciosii vor putea urmari filme cu caracter religios despre locurile sfinte", a mai adaugat parintele Constantin Andrei.