Consiliul Judetean Mures a aprobat, ieri, reorganizarea SC "Drumuri si Poduri" SA, firma aflata in subordinea institutiei, si concedierea a circa 80 de persoane.

Potrivit vicepresedintelui CJ, Alexandru Petru Fratean, persoanele care isi vor pierde locul de munca ar putea beneficia de ordonanta numarul 8 privind concedierile colective, respectiv de plata unor salarii compensatorii, dar pentru acest lucru este nevoie de o hotarare de Guvern.

"Sa aprobam astazi proiectul de hotarare privind restructurarea, pentru ca maine documentele privind intentia operarii de concedieri colective sa si plece la Bucuresti", a spus Fratean consilierilor judeteni. Acestora li s-a adus la cunostinta, totodata, faptul ca firma ar putea fi privatizata sau transformata intr-un serviciu public care sa se ocupe de intretinerea retelei de drumuri judetene.

"Societatea trebuie restructurata de urgenta. Trebuie sa oprim pierderile", a mai spus Fratean. Potrivit acestuia, pentru inceput vor fi inchise operational sectiile ineficiente.

Desi in expunerea de motive prezentata presei se stipula ca sindicalistii din cadrul firmei si-au dat acordul pentru concedieri, ieri, in timpul sedintei CJ, liderul sindicatului din cadrul SC "Drumuri si Poduri", Alexandru Chertes, a declarat ca va ataca hotararea de restructurare.

Mai mult, Chertes, care acuza anumite interese ale consilierilor judeteni in inchiderea societatii, a amenintat cu miscari de protest ale angajatilor.

"Noi suntem de acord cu un program de restructurare a societatii chiar prin reducerea personalului, dar tot ceea ce se intampla astazi la sedinta CJ este in afara legii, intrucat li s-au inmanat consilierilor alte documente decat cele convenite intre partenerii sociali si Consiliul de Administratie", a mai spus Chertes.

Liderul sindical a adaugat ca ar exista un program prin vanzarea de active si pregatirea societatii pentru privatizare. "Am aflat cu intristare ca exista un alt proiect de hotarare in care se spune ca de la 1 ianuarie se creeaza un serviciu public iar firma se desfiinteaza", a mai spus Chertes.

Potrivit sursei citate, scopul desfiintarii acestei societati ar fi de a facilita intrarea pe piata a anumitor SRL-uri in care ar avea interese consilieri judeteni si alte persoane importante din Mures, ori firme care sponsorizeaza partidele politice aflate la putere. "Noi o sa contestam aceasta hotarare, care este o incercare de decapitare a acestei societati.

Chiar si povestea potrivit careia se va implica CJ in stabilirea listei celor care urmeaza sa fie concediati, este un abuz. Suntem o societate neconvenabila pentru alte SRL-uri", a mai spus Alexandru Chertes.

Mai mult, liderul sindical sustine ca este o decizie politica de desfiintare a societatii si ca va aduce probe clare privind consilierii care dirijeaza din "umbra" societatea de drumuri si poduri.