Seful roman al unei retele trans-nationale de trafic de droguri, care a adus in Romania pastile de Ecstasy in valoare de peste patru miliarde lei, a fost arestat, la Timisoara, in urma unei actiuni de anvergura, pentru reusita careia au colaborat structurile specializate antidrog din cadrul Politiei si serviciilor secrete locale.

Sub comanda Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate, politistii brigazii specializate din oras, cu sprijinul Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Timis si SRI, impreuna cu procurori din cadrul Serviciului Teritorial al DIICOT, au lucrat sub acoperire vreme de doua luni pentru a "sparge" grupul traficantilor.

Presupusul cap al retelei, Florian O., se afla in Olanda, tara din care provenea si marfa adusa pentru consum pe piata romaneasca. Oamenii legii au reusit sa il atraga pe acesta in tara, iar la 27 septembrie, odata ajuns la Timisoara, suspectul a fost retinut.

El a fost prezentat procurorului care supraveghea cazul, iar, dupa mai multe audieri, un complet de judecata de la Tribunalul din judet a decis arestarea sa pentru trafic international de droguri.

Procurorii si politistii, sprijiniti de catre Directia Regionala Vamala Timisoara, au efectuat, la inceputul acestei luni, mai multe perchezitii domiciliare la locuintele suspectilor din tara.

Doar in urma unei singure operatiuni, gratie ajutorului oferit de un caine dresat special, au fost descoperite, in zona localitatii Baile Herculane (judetul Caras-Severin), 8.200 de comprimate de Ecstasy, cu logo-ul "Diamond", valoarea acestora fiind estimata la 4,1 miliarde lei.

Din declaratiile date de persoana la care au fost gasite drogurile, un tanar de 29 de ani, reiese ca pastilele i-au fost lasate de Florin O., capul din Olanda al retelei. Un alt presupus membru al retelei a fost arestat de politistii timisoreni la 22 septembrie. Calin C. (30 de ani) a fost prins in flagrant in timp ce intentiona sa comercializeze 200 de comprimate de Ecstasy.

Specialistii de la Centrul Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Timisoara au precizat ca exista indicii ca din aceasta retea fac parte mai multi romani.