Firma senatorului PNL de Bistrita-Nasaud, Mircea Mereuta, avand ca obiect de activitate medicina veterinara, s-a situat pe locul I in "Topul firmelor 2004", intocmit de Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) din judet.

Confom clasamentului, numele parlamentarului figureaza ca si reprezentant al firmei, cu toate ca, potrivit declaratiei sale de avere si al celei de interese, el nu mai reprezinta societatea din ianuarie 2005 intrucat a fost ales in Senatul Romaniei.

Contactat in legatura cu prezenta sa in top, senatorul a declarat ca, intrucat clasamentul a fost intocmit pe baza unor informatii de anul trecut, nu apare nici o situatie de incompatibilitate.

"Sunt onorat ca activitatea desfasurata de firma in care am lucrat si eu a fost apreciata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Bistrita-Nasaud, cu atat mai mult cu cat in domeniul in care am fost noi premiati, respectiv la sectiunea microintreprinderi, domeniul "invatamant si sanatate", nu sunt alte categorii de firme", a spus Mereuta.

Din informtiile furnizate de CCIA, in top nu au fost admise firme cu datorii la buget si nici firme care au fost implicate in scandaluri locale. In top au intrat circa 100 de societati comerciale.