Radu Berceanu a ratat sansa vietii lui cind a refuzat sa ceara votul senatorilor, sustine Nicolae Vacaroiu.

"Dupa citeva ore de discutii sterile si dupa o interventie jenanta a lui Radu Berceanu, care a vorbit zece minute despre faptul ca schimbarea presedintelui Senatului este prioritatea zero, inaintea legilor integrarii, de exemplu, am simtit ca mi se urca singele la cap si am anuntat ca demisionez. I-am cerut lui Berceanu sa ramina la tribuna si sa solicite votul senatorilor.

Nu a vrut, pentru ca stia ca nici colegii lui nu-l vor toti". Decizia spontana a lui Vacaroiu nu a fost bine primita nici de colegii lui. "Dupa sedinta m-au facut praf. Domnul Iliescu mi-a atras atentia ca functia de presedinte al Senatului este a partidului, nu a lui Vacaroiu!. Oricum, nimic nu m-ar fi impiedicat sa candidez din nou, impotriva domnului Berceanu", declara Nicolae Vacaroiu.

In opinia sa, Radu Berceanu are, in acest moment, o cota foarte scazuta de popularitate chiar in sinul Aliantei, lucru care il face sa temporizeze tentativele de revocare a presedintelui Senatului, in asteptarea unor vremuri mai bune pentru imaginea lui.