Pe rolul Curtii de Apel Timisoara a fost inregistrata o plangere impotriva Armatei, care are ca obiect plata unor daune morale si materiale in contul unui tanar ranit grav in decembrie 1989.

Este vorba despre Catalin Ilie, proprietarul unei scoli de fotomodele din oras, care s-a hotarat sa ceara socoteala, prin intermediul instantei de judecata, fostilor sai comandanti de la UM 01024 Timisoara si ministerului de resort, in solidar, care l-au abandonat prin spitale dupa ce a fost impuscat in ambele picioare la Revolutie.

"Nu stiu care este cuantumul despagubirilor cerute in instanta, deoarece de proces se ocupa mama mea si avocatul.

Am considerat ca atitudinea pasiva a celor de la unitatea unde mi-am satisfacut stagiul militar, respectiv UM 01024 Timisoara, care, dupa ce am fost ranit in timpul unei misiuni de paza in municipiul Arad, nu s-au mai interesat de starea sanatatii mele si nici nu au contribuit la plata tratamentelor medicale, nu trebuie tolerata nici la 15 ani de la Revolutie.

Daca nu erau parintii mei, nu cred ca as mai fi apucat sa merg vreodata. Am fost operat la o clinica din Viena, apoi, cu tratamente costisitoare si exercitii fizice de recuperare, am revenit la normal", a declarat Catalin Ilie. Inainte ca magistratii care judeca dosarul sa fi intrat in detaliile problemei, se pare ca au aparut deja o serie de complicatii.

De exemplu, UM 01024 Timisoara s-a desfiintat in toamna anului trecut, locul ei fiind luat de UM 01109. In aceste conditii, ca parte responsabil civilmente ar putea ramane doar MApN.