In cursul dupa-amiezii de ieri, in jurul orei 16.00, nava de pasageri „Oltenita", cea care l-a plimbat pe fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a luat foc, fiind afectata de un incendiu puternic, in timp ce se afla in sectorul slovac al fluviului Dunarea.

Potrivit declaratiilor preliminare ale directorului Autoritatii Navale Romane, Paul Branza, „se pare ca nava „Oltenita" a fost afectata de incendiu, iar cauza focului ar putea fi un scurtcircuit".

Totodata, Branza a mai precizat pentru cotidianul „Replica" faptul ca cei 74 de pasageri aflati la bordul navei erau straini, iar echipajul era format din 44 de romani.

„Aproape toate persoanele care se aflau la bordul navei „Oltenita" erau in curs de evacuare, fiind implicate in salvarea lor autoritatile portuare din zona ecluzei Grapcikovo", a mai adaugat Paul Branza.

Cu toate acestea, interpreta Doina Maruneac, membra a formatiei de muzica usoara de pe nava „Oltenita", a fost data disparuta, pentru ca mai tarziu sa fie confirmat decesul sau prin asfixiere, in cabina.

Desi Branza a declarat initial ca nu era stiut faptul daca Doina Maruneac a ramas la bordul navei sau a sarit in apa sa se salveze, autoritatile slovace nu au raportat ca se afla printre cei adusi la mal. Totodata, se pare ca nava aflata sub pavilion romanesc nu mai poate fi salvata.