Politistii bihoreni stau destul de bine la capitolul avere. Astfel, majoritatea angajatilor Inspectoratului Judetean de Politie au cate un apartament si o masina cel putin. Sunt cativa, insa, care mai au, pe langa acesta, o casa si mai multe autoturisme.

Printre cei mai instariti se numara seful Servicului Politiei Rutiere Bihor, comisarul Eugen Boc. Acesta detine 4,5 hectare de teren agricol in localitatea Sebis, 2.170 de metri patrati de livada si 943 de metri patrati de teren intravilan.

Acesta mai are si un apartament de 64 de mp, dar si o casa in constructie, de 265 de mp, a carei valoare de impozitare este de aproape 1,5 miliarde lei si care se afla in una din zonele exclusiviste ale municipiului Oradea, un cartier nou unde isi construiesc vilute personaje instarite din oras.

Boc mai detine un autoturism Peugeot 206 din 2002. Seful de la Politia Rutiera sustine, insa, ca tot ce are a obtinut prin munca. Ca dovada, el a explicat ca pentru a-si putea construi casa a fost nevoit sa scoata din banca circa 38.000 de euro.

"Am fost controlat in urma cu cativa ani de Corpul de Control al ministrului de Interne si nu au descoperit nimic ilegal in activitatile mele", a adaugat comisarul.

Salariul politistului este de circa 350 de milioane de lei anual, in timp ce sotia lui are peste 110 milioane de lei pe an.

Adjunctul de la "mascati", Dorel Almasan, se afla si el printre politistii instariti din judet. Acesta are un apartament si o garsoniera, dar si o Skoda Octavia. Politistul mai are si un cont de zece mii de euro si altul de 400 de milioane de lei. Salariul sau este de 237 de milioane de lei pe an.

Fostul sef al Inspectoratului Judetean de Politie, chestorul Gheorghe Chereji si-a trecut in declaratia de avere un apartament in valoare de 40.000 de euro in Oradea, o Skoda din 2004 si 400 de milioane de lei in banca. Acesta mai detine si o parcela de teren intravilan in localitatea Chijic, dar are si datorii la banca de 10.000 de euro.

Chestorul are un salariu de 510 milioane de lei pe an si mai incaseaza din munca de lector universitar 12 milioane de lei. Sotia lui are un salariu de peste 100 de milioane de lei pe an.

La randul ei, Aurica Chesches, sef birou in cadrul IJP, are 1.000 de mp de teren intravilan, doua apartamente, un Opel si o Dacie, dar si datorii de circa 200 de milioane de lei. De asemenea, Dumitru Lunca, sef Serviciu al IPJ, are o casa de 114 mp din anul 2000, o Skoda Octavia si datorii de 11.000 de euro.

Unul dintre politistii bihoreni care se poate lauda cu o casa frumoasa este adjunctul sefului de la Politia orasului Salonta, Alexandru Roxin. Acesta are, aproape de centrul orasului, o casa de 210 mp, a carei valoare de impozitare este de 1,4 miliarde lei. El mai are si o casa taraneasca mostenita, de 160 de mp, dar si datorii la banca de aproape opt mii de euro.

Salariul sau este de circa 250 de milioane de lei, iar al sotiei de peste 50 de milioane anual.

De asemenea, Nicoleta Sotoc, sef Birou in cadrul IPJ, are un apartament in valoare de 32.000 de euro de 62 de mp in Oradea, dar si o casa de 110 mp, care acum se afla in renovare, a carei valoare este de 75.000 de euro.

Totodata, Stefan Radu Sorin, sef Serviciu in cadrul IPJ, are o casa impresionanta, care acum se afla in renovare, a carei suprafata este de 466 de mp. Acesta mai are si un apartament si un Renault Laguna.

La instalarea in functie a noului sef al Politiei Bihor, comisarul Liviu Popa, acesta a spus ca va face un control al averilor angajatilor institutiei pe care o conduce. Ramane de vazut care vor fi concluziile controlului si cum si-au dobandit subordonatii sai averile.