Un taximetrist targumuresean il acuza pe primarul Florea ca l-a injurat, dupa care i-a trimis inspectorii pe cap. Daniel Pop a fost chemat la dispecerat pentru verificari si amendat pentru ca a "incomodat" trecerea primarului. Tanarul va depune contestatie, dar se teme ca-si va pierde locul de munca din cauza conflictului cu Florea.

Daniel Pop, un taximetrist muresean, a fost luni dimineata victima nervilor primarului Dorin Florea. Tanarul sustine ca, in momentul in care incerca sa iasa cu masina din statia de langa Colegiul Papiu, pe strada Mihai Viteazu, limuzina primarului a oprit langa el, iar Florea l-a injurat ca la usa cortului, pentru ca i-ar fi incomodat trecerea. "Am ramas inmarmurit cand am vazut cine striga la mine. M-a facut dobitoc si cretin, pentru ca eu eram cel care, dupa parerea lui, incurcam circulatia", sustine Daniel.

Imediat dupa ce l-a amenintat ca il lasa fara loc de munca, primarul a plecat. La cateva minute de la acest incident, Paul a fost anuntat prin statie sa se prezinte de urgenta la dispecerat, unde directorul firmei i-a spus ca trebuie sa se prezinte de urgenta la primarie pentru verificarea actelor masinii si a atestatului.

"M-au chemat la baza, unde am fost anuntat sa ma prezint la primarie. Eu nu aveam adeverinta de atestat, iar cei din firma stiau acest lucru, dar nu le-a pasat, desi stiau ca voi paimi amenda. Le-am spus ca nu e corect si ca voi face public acest abuz, dar m-au asigurat ca daca indraznesc sa fac ceva voi fi dat afara de la munca. Ca o masura de prevenire, m-au pus la bordura doua zile si am primit si amenda de la inspectorul Primariei, pentru lipsa adeverintei", a spus Paul.

Dupa ce nu a lucrat doua zile, doar pentru ca primarul era nervos iar el se afla in locul nepotrivit la timpul nepotrivit, Daniel s-a decis sa depuna o contestatie la amenda primita.

Primarul Dorin Florea nu a putut fi contacat telefonic, deoarece in cursul zilei de ieri s-a aflat in audiente. Inspectorul care l-a amendat pe taximetrist, Matei Corneliu, a declarat ca tot ceea ce a facut el a fost legal:

"L-am chemat pentru verificari, iar lipsa atestatului se pedepseste prin lege". Iar lipsa dS bun simt nu.