Cu toate ca, asa cum am precizat in editiile anterioare, Silviu Prigoana incearca sa se delimiteze de fratele sau, Daniel Prigoana, fost consilier judetean, acreditand ideea ca nu au mai vorbit de zece ani, lucrurile nu stau chiar asa.

Cu toate ca amandoi au avut societati cu acelasi domeniu de activitate (la prima vedere, concurente), "povestea" celor doi dovedeste ca sangele apa nu se face.

In perioada in care era consilier si presedinte al Asociatiei Nationale Impotriva Coruptiei, Daniel a incercat sa-l ajute pe fratele sau, Silviu Prigoana sa deschida o televiziune locala in Cluj, tocmai in spatiul in care functioneaza asociatia.

In perioada mandatului de consilier judetean, numele lui Daniel Prigoana a fost implicat in mai multe scandaluri legate tot de gunoaiele Clujului. In calitate de consilier judetean, Daniel a participat in Italia la un schimb de experienta pentru a vedea, cu ochii lui, cum arata o rampa ecologica in aceasta tara.

Insa, deplasarea acestuia a fost sponsorizata de nimeni altul decat Maurizio Creuso, fost senator italian, condamnat la 16 ani de inchisoare pentru frauda. Creuso este nimeni altul decat patronul societatii RoSaTo, cea care a incercat sa se asocieze cu Primaria pe vremea lui Gheorghe Funar in vederea construirii unei rampe ecologice la Cluj.

Iar, in acest context, este lesne de inteles cine a fost cel mai infocat sustinator al asocierii. Daniel Prigoana a patronat, totodata, o societate cu domeniul de activitate "colectarea si tratarea altor reziduri", Prival Ecologic Servis, care pe vremea administratiei Funar a prins o felie din tortul salubrizarii orasului.

Mai mult, se pare ca deplasarile in Italia I-au fost benefice lui Daniel Prigoana, si asta pentru ca recent, el s-a retras din afacere, vanzand Prival Ecologic Servis unor cetateni italieni - Damiano & Armando Sanelli si Camilo Torta, toti trei din Parma.

Increngatura "fratelui Prigoana" cu gunoaiele Clujului nu se termina, insa, aici. Si asta pentru ca, numele sau a fost legat si de o alta afacere care a costat contribuabilul clujean 4,5 milioane de euro. Este vorba despre afacerea instalatiilor de sortare a gunoaielor Power Pack, prezentata pe larg in mai multe numere ale "Buna ziua, ARDEAL".

Cele doua instalatii Power Pack de prelucrare a deseurilor s-au dovedit neproductive, defectandu-se la numai doua luni de la expirarea garantiei. In prezent, acestea ruginesc, neputand fi folosite nici in viitor.

Pe "lista posibililor comisionari", consilieri judeteni ce au sustinut cu tarie necesitatea achizitionarii celor doua utilaje second-hand, figureaza si Daniel Prigoana. De remarcat faptul ca, Daniel Prigoana a jucat la mai multe capete cand a venit vorba despre gunoaiele Clujului.

L-a vizitat la "el acasa" (a fost in vizita la societatea RoSaTO), asa cum a si recunoscut ulterior, pe Maurizio Creuso, si a facut lobby intens in Consiliul Judetean pentru achizitionarea celor doua utilaje Power Pack.

Mai mult, "mai marele" familiei Prigoana se poate lauda si cu o intensa activitate civica, desfasurata tot in perioada in care era consilier judetean. Aciuat in fruntea Asociatiei Nationale Impotriva Coruptiei (ANIC), in urma unui puci bine organizat si gratie puterii sale financiare, Daniel Prigoana nu a uitat de fratele sau.

Si asta pentru ca, potrivit informatiilor noastre, odata uns presedinte al ANIC, in anul 2003, Daniel a incercat, impreuna cu fratele sau, sa foloseasca spatiul in care functioneaza si in prezent asociatia (str. Iasilor nr. 12), in vederea infiintarii unei televiziuni locale.

Sub rezerva anonimatului am aflat urmatoarele lucruri& "Prigoana a incercat sa traga numai foloase impreuna cu fratele sau. La un moment dat, a incercat sa aduca aici si firma de salubrizare a lui frate-sau.

Mai mult, el a vrut sa foloseasca, cu ajutorul Primariei, spatiul in care functioneaza asociatia, cea de pe Iasilor, pentru a deschide impreuna cu frate-sau o noua televiziune. A incercat chiar sa "rezerve" la primarie spatiile din acea cladire, pentru ca sunt mai multe, pentru acea televiziune.

Prigoana nu merita sa reprezinta aceasta asociatie pentru ca si-a urmarit doar interesele".

Potrivit acelorasi surse, Daniel Prigoana ar fi incercat sa aduca firma de salubrizare a fratelui sau in Cluj.

Sa radem cu Silviu Prigoana

Silviu Prigoana& "Eu nu am avut nici un proiect media impreuna cu fratele meu. Fratii Prigoana nu sunt fratii Paunescu. Faptul ca eu sunt cel mai frumos si destept din familie, asta e (?!). Eu nu am vorbit cu fratii mei de zece ani. El nu a trebuit sa-mi puna la dispozitie nici un spatiu.

Eu nu sunt handicapat, daca vreau ma duc si inchiriez un spatiu in Cluj. Eu nici nu stiam ca fratele meu a fost consilier".