Un nou curent literar a fost anuntat saptamana trecuta in incinta bibliotecii "Octavian Goga" cu prilejul lansarii jurnalului de cultura "Aisberg". La eveniment au participat diferiti literati ai vremurilor noastre, dintre care unii se regasesc cu diferite articole in aceasta prima editie a revistei.

Printre acestia ii putem numi pe Mircea Popa, Alexa Gavril Bale, Ion Muresan, Mariana Bojan, Constantin Zarnescu, Virgil Bulat etc. "Aisberg" a fost lansata in premiera la Baia Mare pe intai Octombrie anul curent, la sediul central al editurii "Scriptorium".

Revista isi propune promovarea scriitorilor tineri, ce au debutat dupa anii 90 din orasele Brasov, Baia Mare, Cluj si nu numai. Revista a fost publicata in memoria lui Ioan Viorel Badica, ca si continuare a proiectului sau din anii 90 de a infiinta o alta publicatie cu acelasi nume, impreuna cu Horia Muntenus.

Echipa actuala, isi propune sa creeze o revista lunara de avangarda literara in care sa cuprinda ideile unui nou curent literar, cel al transmodernismului. "Este prima data cand in Romania postbelica apare o revista manifest" declara directorul sau, Horia Muntenus.

"Este vorba despre manifestul Transmodernismului, concept-curent care de cativa ani cucereste spatiile culturale occidentale cu preponderenta manifestandu-se in Statele Unite si Marea Britanie", explica el.

Primul numar si-a facut intrarea in forta, pe prima pagina cu titluri precum "Postmodernismul& Imposibila Digestie", "Re(e)volutia" si "In Avangarda Mileniului".

In urmatoarele numere sunt asteptate pe langa publicatiile tinerilor talente literare si volumul lui Ioan Viorel Badica, "Inspre Brancusi", precum si memoriile diferitelor personalitati asupra disparutului.

Evenimentul deschiderii a luat sfarsit cu o memorabila reprezentatie a unei doine cantata la frunza de unul dintre invitati, care a considerat ca dupa numeroasele discutii despre transmodernism, ar fi adecvata o idee de transhumanta.