Produsele alimentare ieftine sint si cele mai bogate in E-uri nocive. Din cite se pare, circa 70% din bolile romanilor sint provocate de alimente, mai precis de continutul acestora. Din pacate, legislatia nationala in domeniu nu interzice nici unul dintre aditivii alimentari aflati pe piata, indiferent ca fac parte dintre cei considerati a fi cancerigeni, toxici, periculosi sau suspecti.

Aditivii alimentari au fost clasificati in mai multe categorii: suspecti, periculosi, toxici si cancerigeni. Cei mai "pacatosi" sint cei toxici (E220, E221, E222, E224 - sulfiti, conservanti), care produc boli intestinale si alergii. Se gasesc in carnea de hamburgeri, cartofi deshidratati, fructe confiate, prajituri, bere, vin, otet de vin. E338 (acidifianti) afecteaza tubul digestiv.

Se gaseste in produsele cu gust acru sau acid ridicat. E339, E340, E341 (saruri de topire) afecteaza tubul digestiv. E407 (gelifiant) afecteaza tubul digestiv, E450 (emulsificator) afecteaza tubul digestiv, E461, E463, E465, E466 (agenti de incarcare) afecteaza tubul digestiv. E230 (bifenil - conservant), interzis in Australia, poate produce boli de piele. Se gaseste in citrice.

E231 (ortofenilfenol - conservant), posibil si cancerigen, interzis in SUA si Australia, produce boli de piele. E232 (conservant) poate produce boli de piele. E200 (conservant) este extrem de toxic si periculos deoarece suprima din organism vitamina B12. Si lista ar putea continua.

Printre alimentele cu cele mai multe "e"-uri nocive se numara margarina vegetala, guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile si bauturile racoritoare. Consumul indelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce un bombardament asupra organelor interne, care provoaca distrugerea sistemului imunitar, precum si o serie de tumori maligne si benigne. Alaturat, puteti conulta lista "e"-urilor care va pun sanatatea in pericol.