Management Romania, pentru realizarea unui parking suprateran si subteran pe strada Avram Iancu. Hotararea a fost votata cu 18 voturi "pentru", desi oferta a ajuns la Primarie pe e-mail, iar reprezentantii administratiei nu cunosc mai nimic despre firma cu care s-au asociat.

Cand consilierii au trecut la dezbaterea asocierii cu firma Immo Management, discutiile s-au incins pentru ca oferta ridica mai multe probleme. "Nu e un aviz de principiu ce votam noi aici. Este vorba totusi de o asociere a Consiliului Local cu o companie privata. Iar o oferta care vine pe e-mail mi se pare neserioasa", a spus consilierul PSD Gheorghe Vuscan.

Acesta a propus amanarea proiectului. Si consilierul PSD Stefan Dimitriu a ridicat cateva obiectii. "Noi am mai aprobat o asociere cu o firma pentru parking-ul din Marasti si apoi l-am reziliat pentru ca la usa primarului au aparut vorbe.

Nu putea sa se faca si acolo o asociere ca si aici, mai ales ca acolo e vorba de o firma din Cluj? Am impresia ca nu respectati deloc mediul de afaceri clujean", a argumentat Dimitriu. Consilierii s-au lasat greu convinsi sa voteze asocierea, dar pana la urma au votat pentru parking.

In hotarare se precizeaza, insa, clar ca e vorba de o asociere de principiu, termenii urmand sa fie negociati ulterior de comisia de evaluare numita de CL. Consilierii s-au pronuntat, insa, ferm impotriva oricarei forme de subventionare a acestei afaceri.

In plus, administratia locala va trebui sa reglementeze si situatia proprietatii terenului de pe strada Avram Iancu, acesta fiind impartit intre Consiliului Local si Regia Autonoma a Domeniului Public Cluj.

Fara cabluri aeriene in centru

Consilierii locali "s-au incalzit" cu prilejul unei alte hotarari. Aceasta a fost propusa de primarul Emil Boc si vizeaza mutarea cablurilor aeriene din zona centrala a orasului in subteran. "Nu ne permitem ca orasul sa fie atat de gatuit de cabluri. In capitalele lumii nu exista asa ceva", a declarat primarul Emil Boc.

Consilierii opozitiei au subliniat pe buna dreptate ca propunerea, in forma supusa dezbaterii, nu este realista. "Chestiunea trebuie sa porneasca de la putin realism. Noi nu putem aviza aici bunele intentii", a spus consilierul PRM Mihai Sandu.

Presedintele de sedinta, Alin Tise, consilier PD, a subliniat ca este vorba despre un aviz de principiu pentru "retelisti" de acum inainte.

De aceea, hotararea a fost adoptata cu un amendament prin care s-a cuprins in textul hotararii tot continutul avizului, astfel ca modalitatea de transpunere a cablurilor din aer in pamant se va stabili ulterior, in mod unitar, prin consultarea Directiei de Urbanism si a Directiei Tehnice din Primarie.