Investitia a depasit suma de 10 milioane de euro. In plus, japonezii de la Mitsubishi si italienii de la Danielli vor ca pana in 2008 sa modernizeze laminorul si sectia de turnatorie a combinatului.

"Investitia s-a ridicat la 10,5 milioane de euro, iar agregatul creste enorm productia pe care o realizam si ne putem diversifica produsele. Astfel vom produce aproximativ 28.000 de tone de sarma pe an", a precizat purtatorul de cuvant al Mechel Campia Turzii, Grigore Farcasiu.

Managerul companiei, Vasile Trotiuk, spune ca "principalii consumatori ai produselor Mechel vor fi companiile din domeniul constructiilor de masini si cei din sectorul agroindustrial".

Modernizare la greu

In perspectiva, compania vrea sa-si extinda activitatea si sa reia din operatiile tehnologice pe care le executa inainte de 1989. Pentru aceasta, insa, trebuie facute investitii masive. "In prezent, japonezii de la Mitsubishi s-au oferit sa modernizeze laminorul 3 din combinat, iar italienii de la Danielli vor sa modernizeze sectia de turnatorie.

Inca nu putem face o evaluare exacta a investitiei ca valoare, dar din studiile efectuate stim ca aceasta se va finaliza cel tarziu in 2008", a precizat Farcasiu. In prezent, combinatul are 5.200 de angajati, iar productia pe care o realizeaza se indreapta in proportie de 30 % la export, iar 70% este valorificata pe piata interna.