Arhiepiscopia Romano-Catolica din Alba Iulia revendica in natura imobilele in care isi desfasoara activitatea in prezent Universitatea "1 Decembrie 1918". Biroul de presa al institutiei a facut public, ieri, un comunicat de presa prin care exprima punctul de vedere oficial al Arhiepiscopiei in legatura cu situatia cererii de retrocedare a imobilelor institutiei de invatamant superior.

"Nu dorim sa provocam tensiuni de nici o natura in municipiul nostru, dorim doar sa ne fie recunoscut dreptul de proprietate asupra imobilelor de care am fost deposedati in mod nelegal de catre regimul totalitar. Arhiepiscopia Romano-Catolica a revendicat, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 94/2000, aprobata prin Legea 210/2002, prin cererea de revendica-re cu nr.6.453/2003, inregistrata la Comisia Speciala de Retrocedare, imobilele situate in Alba Iulia, str. Nicolae Iorga, nr. 11-13, imobile care sunt in administrarea Universitatii "1 Decembrie 1918". Despre revendicarea imobilelor a fost instiintata Primaria municipiului Alba Iulia si Rectoratul Universitatii", se sustine in comunicat.

In document se mai precizeaza ca, in cazul in care se va obtine retrocedarea in natura a imobilelor, Arhie-piscopia este obligata prin lege sa pastreze destinatia actuala a acestor spatii timp de cinci ani de la data retrocedarii. "Impreuna cu conducerea Universitatii vom cauta sa gasim solutii pentru administrarea imobilelor dupa expirarea perioadei de cinci ani.

Universitatea "1 Decembrie 1918" are si in prezent doar drept de administrare asupra imobilelor, dreptul de proprietate apartine Statului Roman", se mai arata in comunicat.