Nicoleta Macsim are 17 ani si sufera de cancer la piciorul stang. Drama adolescentei a ajuns la urechile elevilor tatalui ei, profesor la Colegiul "Mihai Viteazu". Imediat, copiii s-au mobilizat si au decis sa adune suma necesara operatiei. Au inceput cu o colecta de fonduri in liceu. 29 de elevi au donat in numai sase zile suma de trei milioane de lei din banii lor de buzunar.

Initiativa elevilor a fost primita bine de catre profesori care au donat si ei ca sa o ajute pe fetita colegului lor. "Intai am adunat din banii nostri de buzunar, iar apoi, cand profesorii au auzit despre initiativa noastra, au donat si ei", ne-a povestit Irina Angelescu.

Cum nu puteau aduna cei 20.000 de euro doar de la colegi si profesori, adolescentii au inceput sa bata din usa in usa la companiile private din Ploiesti, inarmati cu zeci de copii dupa actele medicale ale Nicoletei. "Nu am ratat nimic. Am fost la banci, la firmele de telefonie mobila si la orice companie despre care stiam ca are bani", ne-a zis Adrian Neicu. Asa au adunat 11.000 de euro, prea putin fata de costul operatiei.

PNL nu are timp

In campania electorala, unii dintre acesti copii au lipit in oras afise ale PNL. Acum, usa sediului judetean al acestei formatiuni le-a fost trantita in nas de Bianca Patrichi, sefa biroului de presa. Ea a argumentat ca partidul nu se poate implica in astfel de actiuni. Patrichi le-a promis doar ca va face cunoscuta problema lor parlamentarilor.

Contactat telefonic, deputatul liberal Ion Preda ne-a promis ca se va interesa despre caz la sedinta Biroului Permanent Judetean. "Nu am aflat nimic despre aceasta problema, dar este posibil sa fim informati in seara asta (n.r. ieri) la sedinta BPJ. Daca avem posibilitatea ii vom ajuta pe copii", ne-a declarat parlamentarul.

Asteapta operatia

Nicoleta Macsim e deja internata la o clinica in Italia. Operatia este programata peste doua saptamani iar copiii spera sa il poata ajuta pe tatal ei sa adune toata suma. Profesoara Emilia Luchian este coordonatoarea proiectului si a ramas impresionata de daruirea liceenilor. "Noi organizam de trei ani o actiune «Suflet pentru suflet» prin care ducem ajutoare la casele de copii si de batrani.

Cand mi-au zis despre ideea lor am fost impresionata, mai ales ca stiam ca una dintre fetitele implicate are si ea leucemie". Aiana Vasii, din clasa a IX a se afla in fruntea acestor copii, dar trece si ea printr-o drama. Adolescenta sufera de leucemie si face chimioterapie de doua ori pe saptamana.

Ea spune ca este norocoasa, pentru ca parintii sai isi permit sa suporte costurile tratamentului, si lupta din rasputeri pentru salvarea colegei sale. Persoanele care vor sa o ajute pe Nicoleta o pot face depunand bani in conturile deschise la BCR.

Nr cont: deschis la BCR: RO54RNCB3900000709940002(in euro) RO27RNCB3900000709940003(in lei)