Calatorii care asteapta trenurile ce sosesc in statia CFR a municipiului resedinta de judet nu au o sala de asteptare in care sa se adaposteasca de frig si nici WC pe timp de noapte. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Botosani, desi au constatat aceasta situatie, nu au putut sa aplice sanctiuni deoarece statia botosaneana apartine de Regionala CFR Calatori Iasi.

"Am transmis la Iasi rezultatele controlului. Trebuie gasita o solutie pentru amenajarea unei sali de asteptare pentru ca, altfel, nu stiu cum se vor descurca la iarna calatorii.

Cladirea CFR este in renovare, iar lucrarile se vor prelungi pina in august 2006 si nu este admisibil ca pina atunci consumatorii sa nu aiba o sala de asteptare", a precizat in cadrul unei conferinte de presa Niculai Rata, inspectorul sef adjunct al OJPC Botosani.

In ce priveste faptul ca WC-ul din gara este inchis pe timp de noapte, reprezentantii statiei botosanene au argumentat ca nu au personal suficient ca sa tina deschisa toaleta pe timpul noptii. Cu alte cuvinte, cei ce asteapta trenurile trebuie sa se descurce cum pot. Statia CFR botosaneana nu are nici autorizatie sanitara de functionare si nici autorizatie de mediu.

In ce priveste trenurile, inspectorii de la protectia consumatorilor au constatat ca, in afara unor tapiterii rupte, la plecare acestea arata multumitor, sint dezinfectate asa cum cer legile sanitare, insa sosirea in statie poarta urmele lipsei de civilizatiue a unor calatori.

Inspectorii au desfasurat un control in ultimele zile si in Gara Dorohoi, unde, de asemenea, grupul sanitar ridica probleme serioase. "Nu au nici chiuveta si apa unde sa se spele oamenii, nu au sapun, hirtie si prosoape", mai declara inspectorul sef al OJPC.