Fostul prefect de Timis, social-democratul Ioan Raducanu, i-a cerut succesorului sau in functie, Ovidiu Draganescu (PNL), sa faca publice hotararile Comisiei de Fond Funciar prin care circa 200 de hectare de pamant din trei localitati au fost transferate "in oglinda" pe raza altor localitati.

Raducanu, care este si vicepresedinte al filialei PSD, vrea ca Draganescu sa verifice legalitatea propunerilor inaintate de comisiile comunale din aceste localitati si in special a actelor doveditoare pe baza carora s-au luat aceste decizii.

Social-democratul este convins ca "vrajile" au fost facute cu stiinta actualelor autoritati ale judetului.

Transferurile efectuate cu titluri de proprietate de la zeci de kilometri distanta catre zona mai scumpa a municipiului Timisoara s-au sesizat in Sacosu Turcesc, de unde s-au trecut 32 de hectare la Sag, localitate care va intra, pe viitor, in zona metropolitana a resedintei de judet, si din Balint catre Sag, tot 32 de hectare.

Un caz mai special este cel din comuna Mosnita Noua catre Giroc, in suprafata de 143 de hectare, in conditiile in care in Giroc este un deficit de pamant de aproape 500 de hectare.

"Daca s-a facut acest lucru, inseamna ca totul este legal si asteptam cu nerabdare ca acei amarati din Mosnita, Sacosu Turcesc, Balint, care au primit teren a carui valoare este de 30-40 de euro/mp, sa-si manifeste public gratitudinea fata de bunavointa liderilor liberali si democrati care conduc destinele judetului, pentru ca in mod sigur acesti beneficiari vor trai mai bine", a afirmat Raducanu.

Actualul prefect s-a autosesizat public, formal cel putin, despre acest aspect acum aproape o luna, cand a declarat ca "pe hartie totul este frumos, dar trebuie verificat".