Beneficiind de sprijinul lui Traian Basescu, care a declarat ca "s-a pripit" cand si-a dat demisia, anuntand si ca nu va promulga bugetul daca acesta nu va fi intocmai promisiunilor Aliantei din campania electorala, precum si al presedintelui Partidului Democrat, Emil Boc, care nu a nominalizat nici un inlocuitor, Mircea Miclea ar putea ramane in fruntea

Ministerului punctand din greu& un buget de 5%, sindicate servile, sprijin politic.

Inca ministru al Educatiei si Invatamantului, Mircea Miclea, are toate sansele sa nu mai plece din fruntea invatamantului romanesc.

Potrivit informatiilor noastre, Mircea Miclea este sustinut in continuare de Emil Boc, care intr-o intrevedere i-ar fi cerut sa nu renunte la mandat, dandu-i asigurari ca, pe linie politica, va depune toate eforturile pentru ca Ministerul Educatiei sa primesca bugetul solicitat.

Pe de alta parte, ar fi de subliniat faptul ca, in ideea in care Miclea nu va ceda acestor "presiuni", iar demisia sa va deveni una de facto, liderul partidului, Emil Boc va intampina greutati in a-i gasi un inlocuitor care sa indeplineasca doua "conditii"& sa privina din mediul academic clujean si sa fie membru al PD, altfel spus un om loial presedintelui partidului.

Pe de alta parte, Miclea beneficiaza de sprijin si din partea Cotrocenilor. In acest sens, presedintele Traian Basescu a declarat, in ziua in care Miclea si-a inaintat demisia ca nu va promulga un buget care sa nu respecte angajamentele din campania electorala.

Mai mult, seful statului a aratat in cadrul unei emisiuni televizate ca intelege perfect gestul lui Miclea, intrucat acesta "a avut curajul sa declanseze o reforma profunda in sistemul educational", iar reforma "trebuie sustinuta cu bani, altfel ramane o demagogie".

Seful statului a subliniat ca, in condittiile in care si el si premierul Tariceanu au promis in campanie 6% din PIB pentru educatie, demagogia este "transferata" lor. "In campanie ii criticam tare de tot pe cei din guvern ca neglijau educatia si acum facem acelasi lucru", a spus seful statului.

El a mai aratat ca Miclea s-a grabit sa isi dea demisia pentru ca bugetul este abia la a doua citire.

Ar mai fi de subliniat faptul ca mai marii PD se tem ca, odata cu pierderea lui Mircea Miclea, Ministerul Educatiei si Invatamantului ar putea fi, din nou, un subiect de negocieri intre partenerii Aliantei, PD si PNL.

In acest context ar mai fi de spus ca unul dintre numele vehiculate drept inlocuitor al lui Miclea este presedintele Colegiului Academic al Universitatii Babes-Bolyai, liberalul Andrei Marga, considerat cel mai bun ministru al Educatiei de dupa revolutie.

Pe de alta parte, este prea putin probabil ca distinsul profesor clujean sa accepte o posibila „oferta" din partea PNL, altfel spus sa faca parte din „Guvernul Tariceanu-Popescu cel mai diletant Guvern din 1989 incoace", asa cum l-a calificat in cadrul unui interviu acordat „Buna ziua, ARDEAL".