Format la editia din 1997 a festivalului de arta contemporana Documenta, Rechenzentrum combina muzica electronica cu productii de imagine. Membrii trupei sustin ca „folosesc imaginile drept instrument si trateaza muzica vizual", creind astfel un dialog live intre audio si video.

Influentati deopotriva de Lettrism, Dada sau Punk, Christian Conrad, Lillevan si Marc Weiser au decis la inceputul colaborarii „sa nu se simta bine impreuna". „Unul dintre motivele pentru care am inceput acest proiect a fost acela ca nimeni nu reusea, se pare, sa creeze muzica pe care ne doream sa o ascultam sau sa produca imaginile video pe care voiam sa le vedem.

Asa ca ne-am apucat sa le facem noi", au spus acestia. Concertul de la Iasi face parte dintr-un turneu mai amplu, desfasurat in sud-estul Europei si initiat de Goethe Institut. „Rechenzentrum vs. SchneiderTM go southeast" a debutat pe 8 octombrie la Ljubljana si va ajunge miine in Bucuresti. Performance-ul de la Iasi va fi urmat de doua concerte, in Sibiu si in Timisoara, la Festivalul TM05Base. Intrarea in Club Versus din Iasi este libera.