Ion Iliescu si Petre Roman au pus la Pitesti bazele Polului Social, formatiune care are ca scop coagularea tuturor fortelor politice de stinga, a intelectualilor care nu si-au gasit locul intr-un partid politic, dar si activarea unei societati civile de stinga, care in acest moment nu exista in Romania.

"Identificarea, adunarea si coagularea acelor persoane cu idei si afinitati de stinga intr-o formatiune civica, dar care poate deveni si una politica - acesta este scopul practic al acestui Pol Social. Am gasit in Ion Iliescu partenerul cu care pot face treaba aceasta", a declarat Petre Roman.

Cei doi politicieni au tinut sa precizeze ca demersul intreprins este total independent de partidele din care fac parte. Cu toate acestea, majoritatea celor aflati in Aula Magna a Universitatii Constantin Brincoveanu, erau membri PSD sau FD. Mai mult de atit, la prezidiu, alaturi de Iliescu si Roman s-a aflat si Constantin Nicolescu, presedintele PSD Arges.

De asemenea, la eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai Blocului National Sindical si Federatiei Meridian, care si-au anuntat sprijinul pentru Polul Social.