Firmele care investesc masiv in Botosani ar putea beneficia de fiscale importante.

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a declarat, vineri seara, la emisiunea Actualitatea TV de pe postul local de televiziune Somax, ca intentioneaza sa modifice Hotarirea Consiliului Local privind stabilirea taxelor si impozitelor locale pe 2006 in sensul scutirii investitorilor strategici de plata totala sau partiala a taxelor si impozitelor la bugetul local.

Flutur va propune ca firmele care investesc in Botosani si care creeaza 1.000 de locuri de munca sa beneficieze de scutirea integrala a taxelor si impozitelor la bugetul local. De asemenea, firmele care creeaza 500 de locuri de munca ar putea obtine o scutire cu 50% a darilor la bugetul local. "Deocamdata cautam o solutie pentru a crea o astfel de facilitate.

Vrem sa acordam facilitatile in raport cu numarul de locuri de munca create", a declarat Flutur. In prezent, municipalitatea acorda marilor investitori scutire de la plata impozitului pe teren aferent investitiei efectuate potrivit Legii privind promovarea investitiilor directe cu impact semnificativ in economie pe toasta durata executarii acesteia.

Facilitatea se acorda pina la punerea in functiune a investitiei, dar nu mai mult de trei ani de la inceperea lucrarilor.