Parintii mai multor scoli din judetul Botosani vor purta corespondenta cu scoala printr-un caiet. Scoala nr.8 din Botosani a initiat un proiect de cercetare ce presupune lansarea unui caiet de corespondenta intre scoala si parintii elevilor de clasa intii. Proiectul a fost lansat, vineri, de catre Scoala 8 din Botosani in colaborare cu Liceul Costin Nenitescu din Bucuresti.

Proiectul va avea ca parteneri Inspectoratele Scolare din Botosani si Harghita, precum si Scoala nr.14 din Botosani, Scolile Albesti si Roma si Scoala 9 din Miercurea Ciuc. Aceste unitati scolare au primit in jur de 300 de caiete de corespondenta, care vor fi distribuite de catre invatatori care predau la clasa intii parintilor.

"Pe parcursului unui an scolar se va studia impactul acestui proiect. Ideea a pornit de la realizarea unei lagaturi mai strinse intre scoala si familie, de colaborare cu parintii, care, de cele mai multe ori, s-a dovedit a fi defectuoasa", a declarat Daniela Biolan, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean.

Daca rezultatele acestui proiect vor fi pozitive, conducerea ISJ va propune Ministerului Educatiei sa-l avizeze ca fiind obligatoriu in scoli