ZIUA de Cluj a verificat informatiile din „Armaghedon" si a obtinut probe care dovedesc ca acestea sunt cat se poate de reale. Emil Boc a confirmat faptul ca a primit „memoriul" CFR-istilor, dar a spus ca nu este de competenta lui sa rezolve situatia, asa ca a trimis scrisoarea ministrului Transporturilor, PD-istul Gheorghe Dobre.

Boc a refuzat sa se pronunte asupra activitatii directorilor din Regionala CFR Cluj, declarand, amuzat, ca se pricepe mai bine sa schimbe macazul politic decat cel al cailor ferate. Potrivit ceferistilor, primarul Clujului nu are nici o influenta pe langa ministrul Transporturilor Gheorghe Dobre, desi acesta ii este subordonat politic.

Dobre a pastrat in teritoriu, din motive numai de el stiute, directorii numiti de PSD. Ministrul, om de incredere al presedintelui Traian Basescu, nu-i da socoteala presedintelui PD. Mai mult, omul impus de Boc in structura de conducere a CFR, Grigore Suciu, fost director al RADP Cluj, a fost mazilit de Dobre si inlocuit cu un om de incredere.

Ministerul Transporturilor este controlat la aceasta ora de persoane din Galati si Craiova, apropiate aceluiasi Dobre.

„Cel mai slab ministru al Transporturilor"

Scrisoarea anonima a fost trimisa la cabinetul primarului Emil Boc de un grup de feroviari care afirma ca au votat cu Alianta D.A, dar care sunt dezamagiti de practicile ministrului Gheorghe Dobre. De la cabinetul primarului, scrisoarea a intrat in posesia noastra. „Ne-am gandit sa va scriem ceva foarte concis. Stim ca nu aveti timp nici sa cititi, nici sa ascultati. V-am votat ca primar.

Nu ne-ati dezamagit. Am votat D.A., suntem complet dezamagiti. Fiind feroviari, asistam la dezastrul sistemului feroviar din Romania. Avem cel mai slab ministru al Transporturilor din toate timpurile. Nu poti deveni peste noapte ministru dintr-un simplu functionar public. Dar aceasta nu este treaba noastra. Nu am castigat nici puterea si nici nu conducem tara.

Spunem asta pentru ca suntem simpatizanti ai PD-ului si PNL-ului. Din cate cunoastem, companiile au fost impartite dupa cum urmeaza: CFR Infrastructura - PD, CFR Marfa - PNL, CFR Calatori - PD (informatia este confirmata si de alegerile directorilor generali ai companiilor - n.red). Pentru noi nu conteaza algoritmul PD-PNL.

Pentru noi, ceea ce conteaza este ca la Regionala CFR Cluj sunt aceiasi directori din perioada 2000 - 2004, adica PSD-isti. Acestia ne ameninta ca degeaba suntem «portocalii» ca in 2008 ne vor face «albastri». Si o vor face. Nimeni nu ii deranjeaza. Parca cineva din minister ii protejeaza. Oare PSD-istii din minister? Sunt destui acolo. Pe scurt, o sa va spunem situatia concreta", noteaza autorii "Armaghedonului".

„Dinozaurii PSD" din regionala

"Departamentul Infrastructura: director Mateas Dumitru. Numit de Tulbure (fost director general al CFR in mandatul PSD, de origine clujeana - n.red). A alergat sase judete la vizitele lui Mitrea cu masini si oameni. Peste noapte, este prieten bun cu Filip (primar la Oradea), care la randul lui este prieten cu ministrul Vasile Blaga, caruia ii duce copiii in fiecare an in Delta Dunarii.

Departamentul Marfa: director Petrulea Vasile, director din 1990 incoace. Nu-l schimba nici un regim. Ce e drept, are ochii albastri, si la propriu, si la figurat. Regionala Calatori: director Secara Vasile. Numit de Mitrea fiindca este consatean cu Ioan Rus. In patru ani si-a construit doua case si o cabana.

Se lauda ca a dat banii directorului Noaptes de la Bucuresti, nu-l va schimba nimeni niciodata, afirma dansul. In 2008 ne va vopsi in albastru. Toti au pus covorul rosu la vizitele lui Mitrea din campania electorala. Suntem siguri ca dumneavoastra nu o sa vi-l puna.

Atunci de ce am votat schimbarea? Stiti ca feroviarii din cele sase judete ale Regionalei Cluj sunt demoralizati si scarbiti? Cum credeti ca o sa-i mai convingeti in 2008? Am votat D.A. pentru ca asteptam calea ferata de pe vremea lui Basescu.

Ne-a incurajat si Suciu (Grigore Suciu, fost director general al Companiei CFR, timp de trei luni, schimbat de ministrul Dobre - n.red.), promitandu-ne vremuri mai bune. Nu intelegem de ce a fost schimbat. Incercase sa aseze lucrurile pe un fagas normal!", mai spun autorii scrisorii anonime.

Demisia sau alegeri anticipate!

"Domnule presedinte! Este foarte importanta autostrada. Dar mizeria instituita la nivelul Ministerului Transporturilor atarna si va atarna greu la viitoarele alegeri. In 2008, toti «portocaliii» vom fi schimbati pe capete. Cei trei directori care inca mai au afisele electorale cu PSD in sertare au evidenta cu cei care simpatizam D.A.

Noi, ca simpli oameni, vedem doua solutii: anticipate, riscante din «n» motive, sau sa va dati demisia ca presedinte al PD, pentru a nu se asocia dezastrul administrarii tarii cu numele dumneavoastra, care v-ar compromite cariera politica. Ar fi pacat, pentru ca sunteti cel mai bun politician, cu perspectiva deosebita si aveti sustinerea ardelenilor (ardelenii atat de nedoriti la Bucuresti).

Nu va cerem raspuns, va cerem doar fermitate si coerenta in tratarea problemelor din Transilvania si sa nu cedati in fata «miticilor» care detesta tot ce este elevat, corect si cinstit in structura ardelenilor", se mai spune in memoriul trimis lui Emil Boc.

Dobre stie, dar nu ia masuri

Una din proprietatile directorului CFR Calatori, Vasile Secara, este cabana de la Muntele Baisorii (vezi foto). Acesta are, insa, si terenuri in Faget, plus doua vile aferente. Conform extrasului de Carte Funciara pe care il detinem (foto), Secara detine 5 000 de metri patrati in Faget si a solicitat o autorizatie de construire pentru 400 de metri, autorizatie aprobata de primarul Emil Boc.

In aceeasi zona, directorii Petrulea, de la Marfa, si Mateas, de la Infrastructura, si-au ridicat vile din salariile de bugetari de-o viata. Una din investitiile discutabile ale directorului Secara este realizarea unui apartament de protocol in incinta Statiei CFR pe strada Fabricii de Chibrituri, la care s-au cheltuit sume importante de bani.

Pentru apartament au fost achizitionate cuptoare cu microunde, grill-uri, noptiere, jaluzele, paturi, un bar etc. Intr-o informare adresata ministrului Gheorghe Dobre, Secara este acuzat ca a folosit apartamentul pentru intruniri politice si ca a aprovizionat compania cu materiale de foarte proasta calitate prin licitatii pe Internet.

De asemenea, compania a investit zeci de miliarde de lei vechi in amenajari de dormitoare ale personalului CFR, in contextul in care ar fi trebuit sa achizitioneze piese de schimb, dotari si tehnologii noi.