Conducerea UDMR Mures considera dezonoranta pozitia in care este amplasat bustul voievodului Mihai Viteazu in municipiul resedinta de judet. "Spun ca este plasat intr-o pozitie dezonoranta pentru voievod si ma refer aici la modul de expunere, cu rama de fier, si la faptul ca poate cadea oricand", a declarat seful grupului UDMR din Consiliul Local, Benedek Istvan.

El a adaugat ca nu este de acord nici cu locul unde este amplasat bustul lui Mihai Viteazu, respectiv in fata Palatului Administrativ, in conditiile in care exista o hotarare de CL prin care se dispune amplasarea acestuia in fata Clinicii de Endocrinologie.

Benedek Istvan a mai afirmat ca UDMR sustine chiar amplasarea bustului voievodului roman la intrarea in strada Mihai Viteazu. "Trebuie sa respectam simboluri cum ar fi Avram Iancu sau Mihai Viteazu la fel cum cerem sa fie respectate simbo-luri precum Kossuth Lajos", a completat consilierul local.

Amplasarea bustului lui Mihai Viteazu a fost conditionata in vechea legislatura de consilierii locali UDMR de amplasarea statuii principelui transilvan Rakoczi Ferenc II.

Proiectul a fost respins si amanat de mai multe ori in Consiliul Local tocmai pe acest considerent, insa executivul Primariei, din ratiuni considerate mai mult electorale in favoarea primarului Dorin Florea, a luat hotararea de a amplasa statuia lui Mihai Viteazu provizoriu pe un soclu in fata Palatului Administrativ.

In cele din urma, ambele proiecte de hotarare au fost acceptate.