Societatea de termoficare din Botosani are intentia sa puna la punct un sistem de producere si distribuire a frigului pe timp de vara. Conducerea societatii analizeaza posibilitatea de a-si dezvolta afacerile in sezonul cald si, pe linga apa calda, sa furnizeze institutiilor publice si chiar populatiei un agent de racire.

Frigul pe care Termica vrea sa il livreze intr-o prima etapa institutiilor publice si agentilor economici si apoi populatiei va fi produs tot pe baza unui agent termic, care va fi racit in punctele termice prin intermediul unor echipamente speciale. Directorul societatii Termica, Mihai Iacob, spune ca analizeaza aceasta oportunitate si studiaza ofertele firmelor specializate.

El spune ca racirea va fi facuta prin niste echipamente speciale, numite chilere. Conducerea Termica a studiat oferta unei firme din Timisioara care distribuie echipamentul special, insa spune ca in perioada imediat urmatoare trebuie sa efectueze un studiu de fezabilitate pentru a vedea daca se indeplinesc conditiile tehnice pentru implementarea noului sistem.

Oficialii societatii de termoficare spun ca analizeaza si oferta din punct de vedere economic, asa incit noul serviciu sa fie accesibil, printr-un cost redus.