Scandalul iscat zilele trecute de cei din clanul Saceanu, care l-au reclamat la Politie pe patronul italian de la Cazino Paris dupa ce au pierdut 40.000 de dolari la ruleta, s-a intors, ca un bumerang, impotriva acestora. Se pare ca Sedat Iasar si cei din gasca sa au facut o greseala, mai ales ca, anterior plangerii, l-au amenintat cu moartea pe Michele Ligoro, proprietarul cazinoului.

Dupa ce controlul Serviciului de Investigare a Fraudelor, al Garzii Financiare si al Biroului Regional de Metrologie Legala a constatat ca ruletele sunt in regula, politia a inceput o ancheta pentru a stabili provenienta banilor jucati de clanul Saceanu la cazinou.

Comisarul sef Victor Popescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, ne-a declarat ca a ordonat o serie de verificari de anvergura, care vor dura ceva timp, intrucat avem de-a face cu o problema destul de delicata, tinand cont de „pedigree-ul" clanului Saceanu.

Politia va incerca sa afle de unde a avut Iasar atatia bani si se redeschid, practic, vechile dosare legate de activitatea temutului clan Saceanu. „Poate le-a mers cu altii, dar cu mine nu le merge", a declarat Popescu.

seful IPJ-ului a exclus posibilitatea ca Saceanu sa fi reintrat in carti, garantand ca acest lucru nu se va petrece atata timp cat el este la conducerea Politiei constantene: „Le e frica. Nu mai au tupeul pe care il aveau odata. Nu vedeti ca au taiat-o ca potarnichile?".

Acest fapt a fost confirmat si de inspectorul principal Aurelian Pavel, seful Biroului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. Saceanu a disparut din prim-planul mafiei constantene si nu exista indicii potrivit carora ar incerca vreo revenire in forta. Activitatile ilegale continua insa, din moment ce membrii clanului isi permit sa piarda zeci de mii de dolari la ruleta.

„Intrebarea este de unde au avut banii pe care i-au jucat? Aici trebuie sa lucram noi", ne-a spus Pavel.

Saceanu, umilit la Craiova

Si adjunctul IPJ Constanta, comisarul sef Constantin Lian, este convins ca perioada de glorie a clanului Saceanu a apus definitiv. Lian crede ca plangerea impotriva patronului italian a venit ca o masura diversionista, dupa ce membrii clanului au aflat ca Michele Ligoro i-a reclamat la Politie pentru ca l-au amenintat cu moartea.

„Am intervenit mai in forta, iar ei, ca sa se acopere, au facut plangere impotriva patronului", ne-a explicat adjunctul IPJ. Prosperitatea celor care odinioara speriau intregul litoral este in continuare strans legata de afacerile care i-au facut celebri. Se pare ca membrii clanului Saceanu castiga enorm din camata si afaceri imobiliare.

Exista vorbe cum ca ar derula si un destul de timid comert cu droguri, in special pastile Ecstasy, dar fara a avea o pondere prea mare. Saceanu a renuntat la taxele de protectie care l-au consacrat la inceputul anilor ’90 si pastreaza toate aparentele unei existente tihnite si legale.

Gestul pripit al lui Sedat Iasar, care nu a stiut cand sa se opreasca si sa plece de la ruleta, dupa care l-a mai si amenintat cu moartea pe patronul cazinoului, i-a facut insa pe politisti sa stearga praful de pe dosarele Saceanu.

Ultima data cand Saceanu a aparut in lumina reflectoarelor a fost in aprilie a.c., cand batranul Ismail Iasar, capul clanului, a fost batut crunt la Craiova de catre oamenii lui Samir Spranceana. Saceanu s-a suparat atunci pe Ilie Balaci, pentru ca acesta nu l-a salutat si a vrut sa-l puna la respect pe celebrul fotbalist.

Nu a apucat sa-i mai arate „minunii blonde" cine e Saceanu, intrucat a fost batut cu salbaticie de Eriko Constantinescu, mana de fier a gruparii criminale conduse de Samir Spranceana. Saceanu a vrut sa se razbune si a amenintat ca va invada Craiova cu 1.000 de oameni pe care ii va aduce din Constanta.

Planurile sale au ajuns insa la cunostiinta Politiei doljene, care a luat masuri de securitate exceptionale. Craiova a fost timp de cateva zile in alerta de gradul 0, dar in cele din urma Saceanu a renuntat la intentiile belicoase si s-a intors in Constanta cu coada intre picioare.