Directorul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Timis, Ciceronis Cumpanasoiu (PSD), a demisionat din functie, dupa ce inspectorii din Corpul de Control al ministrului Agriculturii au descoperit mari nereguli pe piata carnii si a laptelui din municipiul resedinta de judet.

Dupa cinci zile de verificari la sange, rastimp in care au ridicat autorizatiile de functionare la aproape toate abatoarele din Timisoara, declansand o adevarata criza a carnii in orasul de pe Bega, inspectorii veniti de la Bucuresti i-au cerut lui Cumpanasoiu sa renunte la postul pe care, in ultima vreme, l-a folosit mai mult in scopul unor favoruri si rafuieli personale.

Bagat in corzi de Constantina Toma, sefa echipei de juristi si experti trimisi la Timisoara de ministrul Gheorghe Flutur, directorul DSV a cautat o ultima scapare printr-un apel disperat de ajutor din partea liderului Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Surse din interiorul institutiei sustin ca Voiculescu a sunat de doua ori, vineri seara, pentru a-i solicita Constantinei Toma sa renunte la ideea de a-l demite sau a-i cere demisia lui Cumpanasoiu. "Domnule Voiculescu, voi face acest lucru doar daca-mi cere primul ministru", i-ar fi raspuns sefa echipei de controlori liderului PC.

Pentru functia ramasa vacanta se bat, deocamdata, liderul Sindicatului Liber al medicilor veterinari din Timis, dr. Ioan Jeleriu, sustinut de PNL, si dr. Pompiliu Smultea, sustinut de PD. "Noi ne-am facut treaba cum am stiut mai bine, si in final Ciceronis Cumpanasoiu nu a avut alta alternativa decat demisia.

Urmeaza sa verificam documentele unor licitatii si achizitionari de materiale, in conditiile in care exista acuzatii ca acestea nu s-ar fi desfasurat conform legii. In cazul in care directorul DSV ar fi refuzat sa plece, am mai fi ramas o saptamana la Timisoara pentru adancirea controlului", a declarat Constantina Toma.

Cei care asistat la momentul demisiei au relatat ca, imediat dupa plecarea lui Cumpanasoiu, si-a inaintat demisia si adjunctul institutiei, dr. Gheorghe Radu, care avea cererea de abdicare din functie redactata de mai multe zile.

Prezent in mijlocul delegatiei de la Bucuresti pe toata perioada controalelor de la Timisoara, dr.

Pompiliu Smultea, responsabilul cu aducerea abatoarelor din acest judet la nivel comunitar, a spus ca prima masura pe care o va lua in cazul in care va prelua functia de director este descoperirea angajatilor DSV care au incercat sa protejeze abatorul SC "Femadar" SRL, spunandu-le inspectorilor de la Bucuresti, care au vrut sa mearga si acolo in control, ca se afla la o distanta de 80 de kilometri de oras.

In realitate, abatorul si carmangeria "Femadar", care lucreaza la capacitate maxima datorita inchiderii concurentei, se afla la opt kilometri de Timisoara.