O firma din Statele Unite ale Americii este interesata de un parteneriat cu SC "CET" Arad, depunand in acest sens o oferta la Primaria municipiului. Este cea de-a treia societate americana care intentioneaza sa investeasca in centrala electrotermica, dupa "Torko" si "Centurymarc".

Pentru ca negocierile cu primele doua firme au esuat, Primaria ezita sa dea un raspuns celei de-a treia, cu toate ca o cerere in acest sens a americanilor a fost depusa in urma cu o luna. Reprezentantii administratiei locale nu par grabiti in a purta discutii cu noul investitor, dupa ce negocierile cu "Torko" si "Centurymarc" nu s-au concretizat fericit pentru cei de la "CET" Arad.

De altfel, contractul dintre "CET" si "Centurymarc" nu a fost nici pana acum reziliat. Primaria a cerut rezilierea contractului dintre cele doua firme in Justitie, deoarece cele doua parti nu au ajuns la o intelegere amiabila in acest sens. Deja, a fost solicitata traducerea contractului prin care compania americana promitea investitii de sute de milioane de lei la centrala electrotermica.

Anul trecut, executivul local a facut demersuri pentru rezilierea acestui contract, dar investitorii americani au disparut fara nici o urma. Pentru ai contacta, primarul municipiului, Gheorghe Falca, a apelat chiar si la anunturi prin mica publicitate.

In urma demersurilor facute de edilul-sef, reprezentantii "Centurymarc" au trimis pe adresa Primariei un e-mail prin care isi aratau disponibilitatea de a reveni la Arad pentru a-si incepe investitia promisa, afirmand ca au banii necesari investitiei.

Dar, dupa o asteptare de cateva luni, Falca a decis rezilierea documentului, intrucat americanii nu au mai venit cu banii promisi.