Se obisnuieste a se spune ca barbatul este stalpul casei. De cele mai multe ori asa si este. Aceasta zicere isi pierde insa valabilitatea in cazul familiei Ion Radu, din Costeiu, nr. 787, unde stalpul casei este... chiar un stalp, un cui al lui Pepelea, ce apartine SC Electrica SA si sustine firele de joasa tensiune, care, la randul lor, au creat o "inalta" tensiune intre familia sus-amintita si cei de la Electrica. Sa fiu mai explicit. Stalpul cu pricina "salasluieste" de ani buni, pe proprietatea privata a familiei Radu. Pana acum, el nu a deranjat pe nimeni.

Acum insa, stalpul se tine tare (fiind unul de beton) si nu vrea sa paraseasca cladirea, pe care gospodarii, de la numarul 787, au construit-o pe propriul lor teren, devenind astfel un nou "membru" al familiei, un "membru" nedorit de acestia. Cum era si firesc, proprietarii au solicitat filialei lugojene a SC Electrica SA sa vina si sa scoata stalpul din casa.

Cu amabilitate, Gheorghe Parlea, angajat al societatii, a raspuns ca nu este nici o problema. Cand proprietarii vor poseda suma de 15 milioane de lei vechi (9 milioane transforma-rile necesare + 6 milioane manopera), o echipa de profesionisti si o automacara se vor deplasa la fata locului si vor rezolva imediat problema.

Totusi, te intreb pe tine, stalpule, pentru ca si eu cunosc legislatia ca si tine, e normal ca tu, cel care ai stat fara chi-rie, ani de zile, pe proprietatea oamenilor, acum sa soliciti pentru actiunea de "divort" 15 (cincisprezece) milioane de lei vechi (aici nu se includ cheltuielile care vor trebui suportate tot de proprietari pentru repararea ulterioara a acoperisului)? Bunul meu simt imi spune ca nu e corect, dar mai stii ce graiesc legile noastre actuale? Caci lungi si incalcite sunt caile birocratiei si ale democratiei noastre originale!